white

Apabila Emosi melangkaui diri

by Pen Merah on April 1, 2014

in Cerita Aku

Salam..

Selalu hanya dengar kata kata semakin kita nampak Dia hebat, sebenarnya semakin dia rasa tak secure. Semakin tinggi kita berdiri, semakin kita rasa gayat. Mungkin itu yang dia rasa sekarang. Terlalu takut dengan bayang bayang sendiri sehinggakan tak mampu membezakan yang mana kawan dan lawan. Satu persatu dibuang umpama meludah air liur ke muka sendiri.

 

Ingatkan hanya aku yang nampak, tapi satu persatu datang tanpa perlu aku membuka mulut. Selama mana mahu menutup bangkai sedangkan semakin lama semakin ramai yang sudahpun tahu? Semuanya hanya menunggu MASA. ;’)

 

Korang masih ingat tak peraduan PETRONAS yang menawarkan ganjaran lumayan kepada pemenang yang bernilai Rm1.5 juta? Kemain seronok tau tengok masing masing tersenyum lebar dapat hadiah. Adoi! Ruginyaaa tak masuk awal awal! Lebih 1000 pemenang membawa pulang hadiah yang menarik dan masa majlis penyampaian hadiah seramai 15 orang yang mana lima pemenang hadiah utama setiap dari mereka telah membawa pulang RM35,000 baucar perjalanan, wang tunai RM20,000 dan mata Mesra sebanyak RM15,000. Plus ada tambahan lagi iaitu DSLR NIKON yang berharga RM5,000 dan kad hadiah PETRONAS bernilai RM3,000 setiap satu untuk kesemua 15 orang. Alahai! Bertuah betul badan dorang ni.

Kat facebook PETRONASBrands, korang boleh tengok senarai penuh nama dan hadiah pemenang tau. Tapi kepada yang tak menang tu, jangan sedih sebab masih ada peraduan  PETRONAS PRIMAX Challenge. 

{ 21 comments }

Its goes for you..

by Pen Merah on March 22, 2014

in Cerita Aku

28 Its goes for you..

{ 0 comments }

Salam.

Yeo%E2%80%99s 80 Days Drink to Cash Contest 2 Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

Dah lama aku tak berkongsi dengan korang peraduan yang boleh korang menang dengan bergaya kan? Kali ni, aku sendiri dah pon masuk kontes gempak ni iaitu Drink to Cash by Yeo’s Malaysia bermula pada 13 Mac 2014 – 31 May 2014 iaitu selama 80 hari yang menawarkan hadiah bernilai Rm500,000. Woot woot! Jumlah yang besar dan bilangan hadiah pon besar. Peluang nak menang pon besar! Senang kata semua pon besar untuk pelanggan yeo’s!

Sebelum join, mesti korang nak tahu dulu kan hadiah apa yang sampai 500k;

Grand Draw
1 x RM100,000
9 x RM1,000

Daily Winner Draw
1 x RM3,000 x 80days
9 x RM100 x 80days

Special Bonus Draw
1 x RM10,00 x 8 special draws
9 x iPads x 8 special draws

Special Bonus Draw
1 x RM10,00 x 8 special draws
9 x iPad’s x 8 special draws

Amacam teruja tak? Gila kebaboom kan hadiah yang menunggu korang? Tapi macam mana nak join? Meh baca step aku bagi ni dengan harapan korang akan menang. Jangan baca je tapi join tau sebab aku pon dah join. Mudah yang amat okay.

 Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

Caranya;

  1. Korang beli mana – mana minuman Yeo’s, Justea atau  SoyRich in Tetra Pak 250ml, Tetra Pak 1L, PET Bottle 350ml, PET Bottle 500ml atau PET Bottle 1.5L
  2. Amek gambar CODE atas pada bekas minuman ( 250ml) tapi kalau yang botol CODE tu ada kat dalam bekas penutup ya.
  3. Submit gambar tadi pada Yeo’s Malaysia Official WeChat Account. Biasanya kalau untuk minuman 250ml tu ada bar code untuk korang scan untuk terus follow account we chat bagi yeo’s.

image 9 1024x768 Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

PET Bottle Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

Tetra Pack 1L Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

Tetra Pack 250 ML Menangi Hadiah Bernilai Rm500,000 dari Yeos Malaysia

Nampak CODE dalam bulatan tu? Haaa snap gambar macam ni, pastikan jelas dan terang lepas tu send ke akaun we chat yeo’s! Sebelum tu, pastikan jugak hujung kotak minuman terbuka dan dimasukkan straw ya. Tapi lepas submit tu jangan terus blah sebab nanti dorang akan send link untuk korang masukkan pulak angka yang terdapat pada label kotak minuman yang korang isi tadi.

Lepas isi CODE, korang akan dapat view video Yeo’s Commercial  untuk jawab soalan berkaitan sebelum penyertaan korang tu disahkan. Setiap code yang dimasukkan hanya layak untuk 1 penyertaan sahaja ya. Mudah kan?

Kalau belum join, korang boleh follow WeChat ID: YeosMalaysia. Untuk maklumat lebih lengkap, korang boleh layari  www.yeos.com.my/contest.  Keputusan pemenang akan diumumkan dalam akaun we chat korang so pastikan kerap on untuk tahu keputusan terkini. Jangan lupa simpan gambar yang korang snap tu mana tahu kalau menang haaa tu bukti untuk korang dapatkan hadiah tau.

Untuk pertanyaaan lanjut, korang boleh hubungi customer call line 03-7787 3773 ataupun email yeos80daysdrinktocash@yeos.com. Korang boleh juga tengok soalan dan jawapan yangberkaitan di  www.yeos.com.my/contest/faq.

{ 22 comments }

Twin Towers @ Live Konsert 2014 – Christina Aguilera, Rain and Craig David

February 26, 2014

ShareSalam. Twin Tower LIVE konsert 2014? Tahun ni twin tower konsert bakal kembali lagi dengan artis yang gempak dan terkenal di arena antarabangsa pada 28 dan 29 Mac 2014. Kalau tahun lepas, kita semua terpesona dengan persembahan bertenaga dari Backstreetboy tapi kali ni, kita bakal dihiburkan dengan Christina Aguilera, Rain dan Craig David. Artis tempatan […]

Read the full article →

Lega bila Masalah Sendi Dah Diatasi l TQ Livewell

February 19, 2014

ShareKorang pernah tak alami rasa lenguh sendi dan kadang – kadang rasa kebas dan sakit? Belum lagi nak pijak kaki atas tanah? Padahal tengok pada usia macam muda lagi sepatutnya takde masalah sendi sangat kan? Tapi tu laa.. 2 bulan lepas, masa aku pergi Korea, masalah utama aku time tu,lutut aku sakit. Nak bergerak kena […]

Read the full article →

Review Filem Sejoli

February 15, 2014

ShareSalam. Sekian lama aku tak buat review filem kan? Kali ni aku dapat jemputan dari  Brand’s InnerShine untuk memeriahkan Preview Filem Sejoli lakonan utama Bront Palarae, Maya Karin, Remy Ishak, Izara Aisyah dan diarahkan oleh Osman Ali. Filem pertama aku datang untuk tahun 2014. Filem ini merupakan gabungan besar dari Grand Brilliance dan Nuansa.  Share

Read the full article →

Maria Sharapova Duta kini Celcom First Elite

February 14, 2014

ShareSalam. Dua tiga hari ni, mesti korang perasan kan kalau kat instagram, ramai yang upload gambar Maria Sharapove yang kini menjadi Duta bagi Celcom First Elite. Amacam? Teruja tak? Maria Sharapova merupakan pemain tennis daripada Rusia yang telah memenangi kejuaraan Grand Slam sebanyak 4 kali. Pengambilan beliau sebagai duta rasmi bagi produk terbaru Celcom ini merupakan […]

Read the full article →

Damansara Street Fest yang Ohsem!

February 4, 2014

Share  Salam.. Agak lama blog aku bersawang. Lebih 2-3bulan rasanya. Baidewey, ini laa first entri personal untuk tahun 2014. Baru baru ni, buat kali pertamanyaaaaa aku mula join kengkawan yang buka booth setiap weekend untuk kembangkan bisnes dengan lebih maju. Haaa kemain kan? Event pertama aku mula berjinak ni haaaaaaaaaaa Damansara Street Fest. Rasanya kalau […]

Read the full article →

Peluang Berjumpa Selebriti Kesayangan di PETRONAS

December 30, 2013

Share Baru ni aku ada mention pasal http://bit.ly/like2savefor yang menawarkan hadiah bernilai Rm100k plusss korang berpeluang memandu bersama selebriti terpilih. Tapi sebelum tu, aku nak korang tengok dan simpan tarikh keramat untuk korang serbu STESEN PETRONAS yang terpilih untuk korang bersama memeriahkan suasana bersama selebriti kesayangan korang. Maya Karin @ PETRONAS Station Kulai Permai, Johor […]

Read the full article →
SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!