white

9 Nama Anak Syaitan Beserta Tugasnya

by Pen Merah on January 13, 2013

in TIps dan Petua

Salam.

 9 Nama Anak Syaitan Beserta Tugasnya

Kali ni aku nak berkongsi 9 Nama Anak Syaitan beserta tugasnya manalah tahu ada jugak yang belum tahu macam aku kan? Setiap pasangan yang berkahwin pastinya inginkan anak dan semestinya akan memilih nama yang sesuai tetapi minta dijauhkan dari 9 nama ni ye;

1. Zalituun
Duduk di pasar / kedai menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu (membazir)

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A’awan
Menghasut sultan / raja / pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Terlena dengan kedudukan / kekayaan sehingga terabaikan kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol dan suuka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat seperti di kelab mlm dan tempat-tempat maksiat.

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan dan dekat manusia yang suka muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam kemewahan dan darjat.

6. Masuud

Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, umpatan, kutukan dan apa sahaja perkataan yang tidak baik.

7. Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar terjadi keruntuhan rumahtangga seperti suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi.

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat serta ibadah yang lain.

9. Lakhuus

Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api dan matahari.

Eloklah TIDAK mengambil nama-nama di bawah ini untuk dinamakan pada anak-anak :

1. Balqis
2. Qistina/Kistina
3. Najwa
4. Zaquan/Zakuan
5. Batrisya
6. Erisya

 

Ustaz Sharhan Shafie
Peringatan dari Ustaz Sharhan Shafie, kepada mereka-mereka yang mempunyai nama-nama seperti di atas TIDAK perlu untuk menukarkan nama tetapi cukuplah dengan menukar nama panggilan. Sebagai contoh, kalau nama NUR NAJWA…kalau sebelum ini nama panggilan adalah Najwa, elok ditukarkan kepada Nur saja.Sesungguhnya segala macam penyakit sama ada sakit biasa atau misteri, semuanya datang dari Allah SWT.
Bukan dari nama seseorang, semuanya ketentuan-Nya jua. Cuma apa yang ustaz Sharhan mahu sampaikan ialah dia selalu jumpa kes-kes pesakit yang datang untuk buat rawatan, pesakit itu namanya sama seperti nama-nama anak jin di atas. [SUMBER]Sebab itulah dia menasihatkan kalau boleh elakkan memberi nama anak seperti nama anak yang selalu dipakai jin, walaupun tidaklah salah apatah lagi berdosa memakai nama tersebut.

P/s: Semoga bermanfaat kepada korang. >.<

{ 75 comments… read them below or add one }

choi January 13, 2013 at 7:44 am

lakhuus?

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 7:55 am

sy dh betulkn yg tertinggal td.. tq atas teguran.. :)
Pen Merah recently posted..9 Nama Anak Syaitan Beserta TugasnyaMy Profile

Reply

Shahz26 June 29, 2013 at 6:51 pm

number 7 tu bukan daasim laa.. Ustazah aku kate name dia da’im .

Reply

azizi aziz July 3, 2013 at 5:37 pm

hi thanks info ya

Reply

meor January 13, 2013 at 7:51 am

gambar setan die comel la… hok aloh..
tp info yg menarik

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 7:54 am

tq meor
Pen Merah recently posted..9 Nama Anak Syaitan Beserta TugasnyaMy Profile

Reply

aisyah90 January 13, 2013 at 7:52 am

ish3….sape la yang buat nama macam tu….

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 8:00 am

kdg2 klau yg xtahu, ada mjugak letak je nama yg dorg rasa best dipgil..
Pen Merah recently posted..9 Nama Anak Syaitan Beserta TugasnyaMy Profile

Reply

adah January 13, 2013 at 8:03 am

emm.. nme pompuan ponade jugak kn??

Reply

putri♥syafiq January 13, 2013 at 8:16 am

slamat nme sye x mcm tu…

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 8:20 am

alhamdulillahh.. :)
Pen Merah recently posted..Cara-cara Mandi Wajib Yang BetulMy Profile

Reply

Asrul January 24, 2013 at 9:52 am

slamat la saye tau skarang…Terima Kasih Pen Merah
Asrul recently posted..Featured In Majalah Libur 2013My Profile

Reply

rumorslogy January 13, 2013 at 8:16 am

bagus ni..info yang menarik..
rumorslogy recently posted..Telefon Pintar Paling Nipis Di DuniaMy Profile

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 8:20 am

tq.. :)
Pen Merah recently posted..Cara-cara Mandi Wajib Yang BetulMy Profile

Reply

Mac Ha January 13, 2013 at 8:22 am

tq for da info :)

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 8:27 am

same2 dik.. :)
Pen Merah recently posted..Cara-cara Mandi Wajib Yang BetulMy Profile

Reply

Yasmin always single January 13, 2013 at 8:30 am

Info ini menarik perhatian saya .. saya harap .. bend eini akan diketahui ramai orang …

Reply

Pen Merah January 13, 2013 at 8:31 am

insyaa allah.. tq sudi mbce. :)
Pen Merah recently posted..Cara-cara Mandi Wajib Yang BetulMy Profile

Reply

hafizi January 13, 2013 at 8:35 am

boleh sertakan rujukan diambil?

Reply

abdMuiz January 13, 2013 at 8:38 am

Pen Merah, klu Red Devil Man U, cmne plak??

Reply

abdul razak January 13, 2013 at 8:44 am

ylah mcm budak tuh saitan me tak suka tak comel pun pling comel pun upin ipin betul3x

Reply

eheh January 13, 2013 at 9:32 am

eh, setan tu sama warna dgn baju pen merah..keh keh ke..gurau je..jgn marah arrr…

Reply

ketot January 13, 2013 at 9:49 am

Anak setan mana lak yang dok hasut pompuan jgn tutup aurat? kot la ada, sila tambah. takut terbubuh nama anak setan tu kat anak aku nnt.. hehe

Reply

Khadijah Syahiera January 13, 2013 at 11:29 am

Syaitan yg cute….
Waa….best entri kali ni….ade lg best?bnyak2 la post ye… :)

Reply

nabilah January 13, 2013 at 1:21 pm

ish ish ish ni lah kita kene ikut nanti nak kasi nama anak kita yang baik tapi jangan lah bagi nama yang ini

Reply

Farisyah_Nia January 13, 2013 at 1:41 pm

Cmell nye ank setan tu ! Pkai Lampinn ..

Reply

MaYa Maswany January 14, 2013 at 4:36 am

syaitan yang no 2 tuh ..adoiii bahaya tul ~(~_~)~
MaYa Maswany recently posted..Bergumbira sama-sama (part 2)My Profile

Reply

Xiao zicky January 14, 2013 at 6:36 am

Nice 1 laa…kalu syaitan yg suka main FB ?? pew nma nyaa ?

Reply

miera January 14, 2013 at 10:37 am

nice info hope cmue thu tq pen merah sbb kongsikan info nie
semoga pen merah dikurniakan rahmat yg melimpah :)

Reply

k.sal January 16, 2013 at 2:44 am

t.ksh info tu… lain kali ada info htr lagi

Reply

Nur Hidayah January 22, 2013 at 11:10 am

Nasib baik lah nma aq bkn mcm tu . :)

Reply

khir January 25, 2013 at 4:57 am

ramai kwn aku nama masod bukan masuud tapi bunyi nyer sama…so camner tu?

Reply

Dina February 6, 2013 at 9:29 am

isb ish ish :(

Reply

aini February 26, 2013 at 2:45 pm

nasib baik tak ada sedara or family nama macamtu

Reply

aini February 26, 2013 at 2:46 pm

nasib baik takde sedara sedara atau famly yng nma macam tu

Reply

Syed Irfan Al-yahya February 26, 2013 at 3:15 pm

terima kasih… tak sangka pen merah dah ade website yang best!! terbaik ahh!

Reply

fareiza February 27, 2013 at 12:35 am

Info yg menarik tp mohon Lampirkn rujukan…utk lebh info

Reply

toktoq March 4, 2013 at 3:38 am

setakat ni xd lagi ak dengar nm orang guna nama setan ni…cuma no.1 tu bunyi nye mcm zaiton hihii…

Reply

mohd niza March 4, 2013 at 3:48 am

Khannaz tu nama anak setan gak rasanya..

Reply

edy black March 4, 2013 at 5:31 am

nasib name aku tak de pada golongan setan ini…

Reply

fyzahamdan March 7, 2013 at 1:28 am

thanks 4 sharing.. nasib baik nama anak2 saya tak de dalam kategori ni.. huhuhu

Reply

ajiem March 7, 2013 at 1:38 am

tngok anak setan dlam ni mnang la comel.. klau btol2 comel ke.. haha.. eee.. x nak la aku tngok..
ajiem recently posted..Gambar Artis Terkenal Masa Kecil dan SekarangMy Profile

Reply

Nayli Nadyra March 7, 2013 at 1:55 am

Terima kasih Pen Merah kerana share! Banyak manfaatnya membaca entri ini. Dapat mengelakkan diri dari memberi nama-nama syaitan kepada anak-anak yang baru dilahirkan di dunia ini. :D
Nayli Nadyra recently posted..Happy 25th Birthday Nayli Nadyra!My Profile

Reply

JabbawockeEz March 9, 2013 at 3:21 am

Saya suka info nih .

Reply

hope March 9, 2013 at 2:21 pm

ada x nama anak setan untuk lalaikan manusia ttp aurat…

Reply

awgasraf March 31, 2013 at 11:48 am

tq pen merah

Reply

labuan island April 2, 2013 at 4:05 am

like…info yg sngt berguna…thankz a lot

Reply

aqie April 2, 2013 at 4:56 am
aidil adzrie April 5, 2013 at 9:21 am

sya masih budak tapi,cuma ingin tahu saja
aidil adzrie recently posted..Dato Dr Sheikh Muzaphar kini Ambassador SNE PRODUCT My Profile

Reply

Nur Muhammad B. Masdar April 13, 2013 at 5:55 am

nama anak jin x ade?? :3 anak jiran saya nama dia balqis selalu nangis bila magrib sebab asyik kacau dengan jin :3 and ad ustaz cakap balqis tu name anak jin betul ker?? :O
Nur Muhammad B. Masdar recently posted..Gambar Mia Sara Nasuha di Pandora Habib JewelsMy Profile

Reply

Ad_0507 April 13, 2013 at 5:58 am

Thanks for the information PEN MERAH…

Reply

Xeno April 13, 2013 at 6:07 am

Mohon Share

Reply

ar bae san tos too rento April 13, 2013 at 6:10 am

Ada yang mengatakan bahawa syaitan berwarna merah,adakah betul atau saja d reka.
Salah 1 contoh bila nak buang air besar kita kena tutup kepala kita,jka tidak syaitan akan lumur najis d atas kepala kita,adakah ini betul

Reply

takde April 17, 2013 at 4:07 pm

yang syaitan no tiga tu mesti dah hasut najib ngan si mahathir taknak dengar nasihat para ulama pastu hukum hudud taknak terima bangang

Reply

puteri cinonet April 19, 2013 at 11:29 am

tq pen merah.info yg berguna

Reply

nick najwa April 19, 2013 at 11:46 am

adakah nama najwa itu nama syaitan jua

Reply

chubby e1jue April 28, 2013 at 1:55 am

TQ for the Info..SHARING IS CARING.. ;)

Reply

little islam April 28, 2013 at 2:25 am

alhamdulillah…..nama saya tidak ada….terima kasih sebab mengedarkan info ini……..
:)

Reply

anis May 2, 2013 at 7:14 am

hai……….moga2 x de owg yg bubuh nama ni

Reply

awatif zulkifli May 3, 2013 at 11:09 am

tp…betul ke nama balqis…qistina…najwa…pon nama yg disukai syaitan?

Reply

Azuan komando May 12, 2013 at 6:19 am

Maha suci Allah hanya kau maha kuasa ya Allah,tiada yg kekal melainkan kau……aku naik saksi bahawa tiada tuhan yg berhak di sembah melainkan kau ya Allah…
Dan nabi muhammad itu suruhan mu…ya Allah…

Reply

kania septiany June 5, 2013 at 4:27 pm

aKUMAH paling benci sama SETAN “walahaan” setiap aku sholat atau wudhu suka lupa truss hitungannya

Reply

faez rabani June 24, 2013 at 5:37 pm

saya syg penmerah…

Reply

Shahrul June 28, 2013 at 10:05 pm

nama ape2 pn xkesa .. aslkan mak dan ayah mmberi didikan yg manfaat ..

Reply

althafunissa August 18, 2013 at 5:42 am

thanks info yg menarik & berguna

Reply

jamil hashim August 20, 2013 at 11:21 am

Perkongsian terbaik
jamil hashim recently posted..SEGMEN : SUKA-SUKA JE LAHMy Profile

Reply

ayie August 20, 2013 at 1:39 pm

nasib najwa penyanyi tu org panggil NAJWA LATIFF

Reply

arisya sya August 21, 2013 at 6:20 am

apakah maksud nama najwa itu

Reply

aNa143 August 21, 2013 at 6:56 am
FaizAlias August 21, 2013 at 8:58 am

terima kasih atas perkongsian…
FaizAlias recently posted..Tema Blog Mesra SEO Untuk BloggerMy Profile

Reply

ika August 21, 2013 at 10:40 am

Sy tgk bku nama balqis nme yg baik utk d pilih..mne yg btol nie

Reply

binggo August 22, 2013 at 7:56 am

nama Batrisya kan bermaksud Cerdik, pintar napa tak baik plak yea

Reply

hana August 25, 2013 at 4:18 am

tq 4 the info, nasib baik xletak nama anak macam nama tersebut

Reply

puteri November 2, 2013 at 4:23 am

sian name aq name aq pun balqis. tapikan belah papa aq panggil aq puteri tapi belah umi aq saudara diorang panggil balqis boleh ke?padanlah ustazah kat sekolah aq cakap name balqis tu name jin pastu satu sekolah panggil aku jin .lagi satu diorang panggil anak haram .bila aq cakap kat atok aku yg name balqis tu jin atok aku kate mane ade.aq pun dah pening kepala .aq pun dah fedap ngan name balqis ,aq bukak internet,last..last ade terpapar name aq kat 9nama anak syaitan terperanjat aq tau……..sedih aq

Reply

puteri November 2, 2013 at 4:27 am

korang untuglah takde name balqis.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!