white

Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

by Pen Merah on January 10, 2013

in Kucing Saya

Salam semua..

DSC00377 575x1024 Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

Si Gebu mana pulak ni yang jadi milik Fatin Liyana? Haaaaaaaaaaaa tu anak kucing kelabu anak Bella vs Xaarel. Sepatutnya aku bagi anak Junior tapi malangnya anak kucing yang tu belum sihat jadi aku passing yang aktif dan gebu sekali pakej takde nama. Rasanya hari ni, FL dah kasi nama kat baby kecik ni tapi aku tak pandai ahhh nak eja. Berbelit lidah dibuatnya.

Bagusnya dia nih datang rumah tanpa mintak direction sekali perghhhhhhhhh dah kat tempat parking kereta aku. Menggelabah ayam jugak dibuatnya memandangkan rumah aku macam tongkang pecah tapi perempuan sesama perempuan nih mana nak kisah sangat. Tapi aku tengok dia selamba jek datang rumah takde komplen pape. Eceeee mesti nak jaga hati nih. Macih aten! Baidewey, agak kagum jugaklah sebabnya tak pernah ada kawan yang tahu masuk ke area rumah tanpa mintak hint pape.

DSC00376 1024x575 Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

Kemain hapi kan dapat bagi snack kat kucing – kucing yang manja ye dak? Kucing yang aku bela nih pantang kalau dengar bunyi plastik atau nampak aku makan mesti nak makan sekali. Kat tangan FL tu snack yang macam jajan untuk dorang kiranya kalau aku rasa nak dorang bermanja snack tu sebagai umpan. Sanggup tau dorang berdiri tinggi semata – mata nak makan. Tapi dua kali tengok macam nak bagi makan kat ikan pon ado. Hikhik

DSC00392 1024x575 Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

Socky memang mengada kalau dapat snack mesti makan laju-laju taknak bagi peluang kat kucing lain. Malam ni si gebu tu dah takde kat rumah mesti seronok dia dapat mama baru.

DSC00403 1024x575 Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

Tuuuuuuuuuu dia muka eksited dapat baby baru~

DSC00410 1024x575 Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

Gambar ni aku letak sebabnya masa jumpa tadi lama jugak aku pandang FL macam ada benda yang lain. Bila tengok dia senyum baru perasan ohhh dia dah tak pakai braces dahhhh. Patutlah makin cantik. Ecehhh puji lelebih takpe biar dia senyum sorang – sorang bila baca entri ni. Kahkahkah!

Apapun, terima kasih bebanyak sudi belanja makan kat Papparich tadi. Lupa dah berterima kasih ke belum tapi dalam ni boleh kira tak? *buat muka seposen. Eksited sangat sembang sampai lupa nak say thank u dear. Teringat time borak macam tengah baca blog dia sebijik sama dalam blog dengan kat luar.

P/s: Dalam banyak entri kat blog dia, aku paling suka entri How I Handle Those Haters. Banyak kali aku baca sampaikan borak dengan dia tadi boleh pulak teringat ‘‘part dalam entri tu time dia cakap boleh pekakkan telinga dan berangan ke lain masa kena marah dengan teruk”. Muka aku berkerut sekejap sambil tengok dia borak dan sambil tu cuba matchkan kata – kata orang yang cakap bila dia slowkan cara bercakap nampak dia gedik. Cara dia borak memang slow tapi bila kita kat sebelah walaupun dia borak slow tapi takde gedik pon? Hairan jugak sebab aku tak nampak tang mana gediknya?

Orang cakap bila ramai musuh maknanya kita selangkah ke depan untuk berjaya dan macam mana nak handle hater tu yang payah. Apa pun, nak mengadap hari mendatang ni banyak lagi dugaan dan semoga kita berdua lebih kuat dengan pesanan jaga baby tu elok-elok. Hikhik

{ 42 comments… read them below or add one }

Khadijah Syahiera January 10, 2013 at 6:05 pm

Nak seekor bole? :D

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:09 pm

kan dh ade baby? hahahaa
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 10, 2013 at 6:13 pm

Hahaha….baby kucing pon nk… :P

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:15 pm

hahahaa.. yela 2
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 10, 2013 at 6:17 pm

Yela…sanggup nk bele ni…ade lg x? :D

Pen Merah January 10, 2013 at 6:29 pm

hahahaa. dh kne booked sume.
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

hazim January 11, 2013 at 10:49 am

kasik aku seekor cm nie la jugak leh x?

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri January 10, 2013 at 6:06 pm

seriusly comel kucing yg FL dpt tp nape asyik socky jer yg selalu sibuk
hihihihi
^_^

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:09 pm

td socky je akak lps. yg lain simpan dlm cage.. hhaa
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri January 10, 2013 at 6:13 pm

patut la asyik nampk socky jer masuk dlm gmbr
hihihih
^_^

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:15 pm

dia jrg dok lam cage.. dia gak yg suke bgambar .. biase ade romeo tp skg romeo ade kt ganu.. buat mengawan..haahaa
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri January 10, 2013 at 6:22 pm

hahahah, patut la, jauh benar romeo g mengawan nye
hihihih
^_^

zul hakimi abdul karim January 10, 2013 at 6:10 pm

sama dgn kucing sy yg hilang.. :(

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:10 pm

yg mane?
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

zul hakimi abdul karim January 10, 2013 at 6:13 pm

gmbar yg ats skali tu..

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:14 pm

owhh anak kucing ek? cmne le hilang?
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

amirnawawi.com January 10, 2013 at 6:18 pm

Wow!, lawanya Fatin Liyana.. eh silap, lawanya si Gemu..hehe :P
amirnawawi.com recently posted..Giveaway amirnawawi Sempena Sempadan 2012/2013My Profile

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:30 pm

FL mmg cantik.. kekeke..
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

zul hakimi abdul karim January 10, 2013 at 6:19 pm

kena curi..sbb lupa nk letak dlm cage dia..huhu

Reply

meor January 10, 2013 at 6:25 pm

kucing tu mmg comel tpkan.. sy nak fatin liyana jela

Reply

Khadijah Syahiera January 10, 2013 at 6:29 pm

Terbaaiikkk~~

Reply

Pen Merah January 10, 2013 at 6:30 pm

meor, ko jgn nk ngade..hahahahaa
Pen Merah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Anuar January 10, 2013 at 9:33 pm

Tahniah Fatil Liyana… Dapat kucing comey… Fatin Liyana nampak semakin comey, bila dah tanggal braces… ;)
Anuar recently posted..Harga Emas Dan Silver Jatuh Lagi..Masa bila nak untung ni?My Profile

Reply

penmerah January 11, 2013 at 6:29 am

ni tengok kucing ker FL? kekeke
penmerah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

Anis athia January 10, 2013 at 10:42 pm

Oooo patut la FL datang umah akak, pilih kucing ghupe nye… Aaa… Tomei nye.. Nak gak satu.. Hehehe…
Anis athia recently posted..22th Birthday GiveAwayMy Profile

Reply

penmerah January 11, 2013 at 6:30 am

ahha.. yuppp. nanti next timeee akak kasi.. insya Allah..
penmerah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

diarisakura January 11, 2013 at 2:57 am

comel nye..mmg gebus btul baby meow yg FL dpt tuh ..
diarisakura recently posted..Spontaneous Thursday #6My Profile

Reply

penmerah January 11, 2013 at 6:30 am

gebu 2 skitla cz asyik kuat mkn snack.. haha
penmerah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

farahrw January 11, 2013 at 5:02 am

Kalu ade lg kitten, sy nk 1 ok =)

Reply

penmerah January 11, 2013 at 6:31 am

insyaa Allah.. hehe.. dlm bbrp bln lg akan ad lg kitten bru
penmerah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

fatin liyana January 11, 2013 at 5:24 am

aaa apa puji lelebih ni malu itew mihmihmih

kak! thank you jugak =) aminyo nampaknya semakin selesa dengan kita! cuma dia tak mau makan sangat. tengah train dia untuk makan ikut time dan belajar makan iams!! dia dependent sangat dengan snack akak bagi tu ha. habislah nipis poket iolls

salam sayang,
aminyo & fl (bahahhaha geli siot)

Reply

penmerah January 11, 2013 at 6:32 am

dia xmkn iams ker? maybe penat berjalan jauh kot smlm? hahahhaaa.

biase akak bg dia mkn tghri n mlm je. ko try la ajar.. klau bg snack je mmg botak ler kepala dibuatnyaaa.. takpe, mama diaa baik .. kan.. hahaaha
penmerah recently posted..Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin LiyanaMy Profile

Reply

fyza hamdan January 11, 2013 at 6:39 am

nak jugak , nak jugak..
saya ada idea , awak buat teka teki siapa menag dapat kucing? ekekek ,
cer try… :)

Reply

sharifazraie January 11, 2013 at 6:43 am

nk ugak….
my sons suka kucing
tapi xdapat2 lagi
xder ke sape2 nak bagi

Reply

meeralis January 11, 2013 at 6:46 am

nak jugek T_T hukhuk.. :3
meeralis recently posted..orientasiMy Profile

Reply

Mimie January 11, 2013 at 7:14 am

untungla. dpt kuceng comel ^^

Reply

atiqa anuar January 11, 2013 at 11:50 am

nak kucing jugak. awww~ comelnya~

Reply

Mac Ha January 11, 2013 at 1:59 pm

saya takot kucingg..huu
nape la saya takot kpd binatang secomel ni T.T

Reply

ejump January 11, 2013 at 5:21 pm

comelnya, ada lebih x? bleh bagi seekor dua x?

Reply

nurul January 13, 2013 at 6:19 am

dh mcm kucing kite lak kiko n kiki…betul ke org tua2 kata xbleh ambik gmbr kucing nk2 plak kucing yg kita syg sbb takut hidup xlama..exprience sblum ni kucing yg kita tngkap gmbr smua nye dh mati huu sedih.. :’(

Reply

MaYa Maswany January 14, 2013 at 4:46 am

sempoi je FL ni..lex je dia..
comel tul kucing…adoii bila la family leh bagi green light nk bela kucing ni???
MaYa Maswany recently posted..Bergumbira sama-sama (part 2)My Profile

Reply

baizura February 3, 2014 at 5:16 am

ada kucin lagi ke baka2 mcm FL igt nk bli…sesih kucing lama hilang xde pengganti lg

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!