white

Cara Cepat Gemukkan Badan

by Pen Merah on October 3, 2011

in Cara nak Gemukkan Badan

 

Kalau ikutkan badan aku, memang sah-sah aku taknak gemuk tapi aku nak share jugak Cara Cepat Gemukkan Badan. Ikutkan badan aku memang cepat gila vavi naik tanpa perlu bersusah payah nak melantak sampai penuh. haha!

85 Big Fat Ass Cara Cepat Gemukkan Badan

Gemuk ini memang menjadi idaman mereka yang berbadan kurus tapi nak gemuk ini selalunya aku memilih kedai makan yang sedap – sedap. Aku melantak biasanya lepas pukul 8 malam ke atas dan makan dengan laju. Huduh benor perangai aku! muahahahahaha!

Tips nak cepat gemuk pun aku rasa sama jer dengan cara nak naikkan berat badan. Yang penting bagi aku, hati biar hapi selalu. Bila hati senang, nafsu nak makan pun akan membuak – buak. Pemilihan makanan nak bagi badan gemuk pun kena bijak contohnya, kita dah tahu karbohidrat sumber utama lemak nak bertapa dalam badan jadi banyakkan makan nasi dan roti. Kalau biasa, korang makan 2-3 kali sehari, doublekan supaya jadi berganda. Muahahahaaha!

Lagi satu bila masuk waktu tidur kena pastikan cukup dan lena. Bila cukup tidur, terlebih makan, otak tenang konpem mesti badan naik umpamam dipam – pam seperti tong dram. haha! Setakat ini, petua nak gemukkan badan yang aku share ini menjadi lahh kat badan aku sendiri. Apa pun, selamat mencuba lahhhh ye!

{ 36 comments… read them below or add one }

zs October 12, 2011 at 5:48 am

ohh..ini dia tip gemuk tu…hahahahaha….
zs recently posted..yang mana satu?My Profile

Reply

einz October 31, 2011 at 4:51 pm

nak cube kew???
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:28 pm

azfa pun ade try gak tapi naiknye siket je…
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:32 pm

takpe…it was a good try wat..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

budak awesome October 28, 2011 at 5:53 am

that pic made me speechless :shock:
budak awesome recently posted..25 Things Random Giveaway by Penmerah.comMy Profile

Reply

einz October 31, 2011 at 4:48 pm

yup me too….
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:38 pm

knp cpm tak ajak saya?saya free je kot..heeee
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:42 pm

nex time sila silalah ajak saya ye..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

farafabulous October 28, 2011 at 8:15 am

ade ke orang nak gemukkan badan??
farafabulous recently posted..Wish Farah Huda Izzati Dapat A in MathematicsMy Profile

Reply

einz October 31, 2011 at 4:51 pm

isk ade….mesti ada…sbb terlalu kurus….
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AcidFlynN Wraith The CoCooN November 1, 2011 at 4:13 pm

me! sambil angkat kaki
AcidFlynN Wraith The CoCooN recently posted..::Malaysia’s Most Haunted::My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:45 pm

saya lah orang tu! *dengan muke tak malu
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:49 pm

kawan saya pulak,dye rasa bangga bile berat dye naik,siap bole gelak2 lagi..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

kakngah October 28, 2011 at 2:25 pm

payah nak dpt tip menggemokkan bdn nih!
kakngah recently posted..banyak cekadak!My Profile

Reply

einz October 31, 2011 at 4:49 pm

kan…tu la bagus cpm ni…buat something lain dr yg lain…huhu
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:51 pm

jarang2 org reveal cara2 cenggini..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

Cik Bunny October 31, 2011 at 8:11 am

mesti try pasni!
Cik Bunny recently posted..Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!My Profile

Reply

einz October 31, 2011 at 4:49 pm

ek???cik bunny mesti kurus kan???
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:53 pm

cik bunny kurus ke?
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

Cik Bunny October 31, 2011 at 8:11 am

dah agak, nasi memang tak leh jauh =p
Cik Bunny recently posted..Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:54 pm

wajib makan nasi kalau nak gemuk!

Reply

einz October 31, 2011 at 4:50 pm

betul la owg slalu kata senang hati mmg bdn naek…owg kata la…hoho…betui ke tak…tak psti lak…hehehe
einz recently posted..wasiat!My Profile

Reply

AcidFlynN Wraith The CoCooN November 1, 2011 at 4:12 pm

hati senang, tapi maintain kurus. hahaha badan jenis tak naik suda
AcidFlynN Wraith The CoCooN recently posted..::Kalau Rumah Korang Berhantu?::Mana Nak Lari?::My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:55 pm

betul la tu..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:55 pm

kalau azfa sedih/down,azfa tak lalu mkan lgsg..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AcidFlynN Wraith The CoCooN November 1, 2011 at 4:12 pm

dah cuba dah.. tak gemuk2 tapi tengok perut yg macam makin buncit ada lak. adoi…. salah part pulak heheh
AcidFlynN Wraith The CoCooN recently posted..::Malaysia’s Most Haunted::My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:56 pm

nasib baik azfa tak pernah ade msalah perot buncit dan sewaktu dengannye..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:57 pm

kalau lengan n peha membesar tu ade la..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

AZFARAH November 3, 2011 at 1:58 pm

tapi tak besar mane pun..satakt 1/2 cm je..
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

mohammad omar October 17, 2012 at 11:54 am

tak gemuk-gemuk pun..

Wanie November 10, 2011 at 4:01 pm

yeke karbohidrat sumber utama lemak dlm bdan?wanie dari dlu klu makan karbo yang lebih tp xde efek lak..keke
Wanie recently posted..Segmen Fathiah Tak Jumpa BlogMy Profile

Reply

erwa April 19, 2012 at 12:27 pm

lar mane aku larat nk mkn nasi 1hari 3,4x…da la aku ni cekeding,nk mghabiskn nsi spinggan pon pyh ayakkkkk..154cm,42kg..weighgain,gain eight,pil,susu ntah mcm2 aku tibai,bdan x brisi pon hurmmm

Reply

pzy July 9, 2012 at 3:30 pm

dah lme ak try semua yg kau cakap tu tp tak gemuk pun

Reply

Nazri Latif March 31, 2013 at 12:34 pm

korang sumer ok lg.. aq nie tonjang glew.. 175cm brt 49kg jew.. huhh.. mcm new nk bsr nie.. help me pliz…

Reply

Comey April 22, 2013 at 2:17 am

salam admin, huhu tumpang kongsi pengalaman/iklan jap..sy sejak azali sampai la baru2 ni berat 41kg je, tinggi 156..kn ke kurus kering tu..huhu.macam2 sy try slama ni tp xberhasil pn (apeton, susu muscle, protein soya, gaineight, gain5, pil ginseng,pil herba cina dll)byk wuuu habess $$$ hehe..lastly try vitamin b complex- berhasil..skarang da 47 kg lebih..target nk 50kg..hehe.ia wt sy makan dgn byk n kerap..huhu
so sesape y nk naik berat n dapat badan idaman boleh sms sy ek..insyaAllah berkesan. 013 4257476- Rm50 je sebotol :)

Reply

Amein Alias April 22, 2013 at 4:52 pm

oke, bgaimna plak, mkn bnyk, tapi buncet, tempt lain xnk naik, perot ja…hahak..
any idea?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!