white

Kesihatan Rambut

Atasi Masalah Rambut Gugur

by Pen Merah on November 19, 2012

in Kesihatan Rambut

Salam..

545064 236753119758271 1508595521 n Atasi Masalah Rambut Gugur

Setiap hari, kalau ikutkan normal rambut akan gugur sebanyak 50–125 helai tetapi masalah akan timbul apabila rambut mulai gugur melebihi tahap normal. Penyebabnya mungkin ada masalah pada tempurung rambut, pengambilan ubat-ubatan yang boleh menjejaskan pertumbuhan rambut, tekanan, genetik, faktor hormon dan banyak lagi. [click to continue…]

{ 21 comments }

Tips Memilih Syampu Rambut

by Pen Merah on April 24, 2012

in Kesihatan Rambut,TIps dan Petua

Salam..

Kali nih aku nak share Tips dan cara nak memilih shampu rambut untuk elakkan korang tersilap membeli mana tahu nanti mungkin rambut makin teruk gugur. Semakin lama, aku rasa kalau tak dijaga dengan betul, mudah sangat rambut nak gugur takpun cepat kusam. Jom tengok apa yang boleh aku kongsi dengan korang.

93418 rambut lurus Tips Memilih Syampu Rambut [click to continue…]

{ 9 comments }

Salam..

Optimized IMG 1755 Kurangkan Rambut Gugur dengan Reconstruct Shampoo l Loreal

Korang pernah tak alami masalah bila nak shampoo rambut, mesti senang jek rambut tuh nak gugur? Mungkin jugak time bangun tidur mesti rambut kita nampak macam hantu kak limah? Aku pernah tapi itu dulu. Kahkahkah! [click to continue…]

{ 12 comments }

Tips Menjaga Rambut Rebonding

March 11, 2012

ShareSalam.. Dulu aku tak suka dengan rambut rebonding nampak macam lurus pelik tambah pulak yang buat rebonding time tuhh ramai budak lelaki huii lagik la aku tak suka. Tapi bila rambut aku nampak kusut barulah try tapi ehh tersuka pulak. Kahkahkah! Benda yang kita tak suka itulah akan terkena balik kat batang hidung sendiri. Gambar […]

Read the full article →

Petua Rambut Sihat Dengan Kacang Soya

January 25, 2012

Share    Rambut yang cantik dan berkilat selalunya diperolehi melalui sumber protein yang cukup. Cara nak dapat protein ini senang aje korang pergi cari kacang soya sebabnya kandungan dalam kacang soya boleh melembut dan melicinkan rambut. Share

Read the full article →

Tips Mudah Kilatkan Rambut

January 11, 2012

Share  Waachaaaa. Semua orang ada rambutkan termasuk aku tapi tak semua ada rambut yang berkilat, rapi dan menawan. Masalah bagi aku selalunya bila nak keluar susah nak rapikan rambut. Well, tips nak rapikan rambut aku akan share kemudian tapi aku nak share dulu tips kilatkan rambut yang paling mudah. Share

Read the full article →

Tips Rambut Yang Perlu Diketahui

December 4, 2011

Share  Waachaaaa. Bila sebut pasal rambut, aku tak rasa takde orang takde masalah rambut sebabnya kelumumur tu kira antara masalah majoriti orang kita. Jangan kata orang, aku pun sama. Aku nak share a fews tips rambut yang mungkin korang tak tahu so lepas ni bertambah ilmu di dada. Tak gitu? Wuwuwuuu. Share

Read the full article →

Punca Rambut Cepat Rosak

November 25, 2011

Share    Waaachaaaa. Lama dah aku tak post entri pasal rambut. Yela, lately rambut aku dah pendek nak jaga tu memang tak cerewet masa rambut panjang. Shampoo pun jimat meyhhhh! Kalau tak, cepat jer habis hari – hari aku balun kat kepala. Muahahaaaa. Share

Read the full article →

Petua Menjaga Rambut

October 12, 2011

Share  Waachaaa. Sehari dua ini aku nak berehat dengan entri besarkan perut asyik – asyik entri yang sama jek. Kadang – kadang aku rasa blog aku dah jadi koleksi makanan besarkan perut pun ada. Minggu ini, program diet aku kurang konsisten asyik keluar dan makan. Nasib berat menten lagi 50kg tak naik tak turun. haha. […]

Read the full article →
SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!