white

Kucing Saya

Kenapa bulu kucing gugur

by Pen Merah on October 30, 2013

in Kucing Saya

Salam.

dbmdsc00138 Kenapa bulu kucing gugur

Kenapa bulu kucing gugur l Dah lama aku tak hapdet pasal kucing. Sedar tak sedar, baby aku ni dah nak masuk 6 bulan. Cepat gila masa berlalu. Sebelum ni, aku ada 5 ekor anak kucing tapi 3 ekor dah bagi kat orang so sekarang cuma ada 2 ekor. Twin dengan Rio. Makin besar dan gebu. Baru ni ada perasan kat keywords, ramai yang cari sebab kenapa bulu kucing mudah gugur/luruh.  [click to continue…]

{ 4 comments }

Gambar Anak Kucing Comel l Kucing PenMerah

by Pen Merah on August 28, 2013

in Kucing Saya

Salam.

dddDSC00656 Gambar Anak Kucing Comel l Kucing PenMerah

Agak lama aku tak berhapdet pasal kucing kesayangan kat rumah ni. Tahun ni rasanya tak pernah ada pasal kucing kot? haha! Melainkan makanan kucing ada jugak aku share. Baidewey, kucing terbaru ni hasil breed baka kedua yang aku bela iaitu Romeo yang aku kacukkan dengan baka Flatface. Kepeningan sebenarnya sebab dia asyik nak mating sehingga 2 minggu meraung dari pagi sampai malam dan akhirnya terpaksa aku bagi dia mengawan. Ini hasil breed Persian + Flatface. [click to continue…]

{ 1 comment }

7 Bulan l Si Bulat Oggy

by Pen Merah on June 16, 2013

in Kucing Saya

DSC01043 7 Bulan l Si Bulat Oggy

Dah masuk 7 bulan pun umur dia. Pejam celik dari 20 ekor sekarang tinggal sekor jek yang aku jaga kat rumah. Oggy nih anak Junior vs Xaarel. Sekejapnya masa. Tak lama lagi Romeo pulak akan meletopppp! yeaaaaaaaaaaaaaaaaayy!

{ 6 comments }

My Oggy l Kucing Penmerah

June 14, 2013

Share My Oggy Share

Read the full article →

Hari Bersama Kucing Tersayang Oggy si Gebu!

April 1, 2013

ShareSalam.. Waaaaaaaaa agak lama aku tak update pasal kucing. 3 minggu kebizian ke sana sini uruskan online shop dan event tapi minggu ni jadual aku dah slow down. Bolehlah luangkan masa dengan kucing kesayangan. Pejam celik rupanya oggy nih dah masuk 6 bulan umur dia. Badan pun semakin gebu dan besar tambah pulak oggy nih […]

Read the full article →

PenMerah is On Keek!!

March 30, 2013

ShareSalam.. Saja nak share dengan korang application keek yang tengah hot and spicy nih. Baru pagi tadi bersempatan join Keek selepas pergi pelancaran Oh My English. Haaaa memang best jugak selain terasa macam video syok sendiri. haha! Share

Read the full article →

My Oggy..

March 10, 2013

ShareSalam.. Dah lama aku tak share entri kucing kesayangan kat dalam blog. Haaaa pejam celik rupanya oggy si gebu ni dah pun berusia 5 bulan. Kemain gebu badan dia plus pendek. Kalau dia berlari, kompem bergegar satu badan. Comel gila! Share

Read the full article →

Akhirnya Si Gebu Menjadi Milik Fatin Liyana

January 10, 2013

ShareSalam semua.. Si Gebu mana pulak ni yang jadi milik Fatin Liyana? Haaaaaaaaaaaa tu anak kucing kelabu anak Bella vs Xaarel. Sepatutnya aku bagi anak Junior tapi malangnya anak kucing yang tu belum sihat jadi aku passing yang aktif dan gebu sekali pakej takde nama. Rasanya hari ni, FL dah kasi nama kat baby kecik […]

Read the full article →

Snap Gambar Kucing Boleh Pendekkan Usia Kucing?

December 3, 2012

ShareSalam.. Sebelum aku bela kucing secara serius, tok sah cakaplah mesti aku percaya bila ada yang cakap jangan ambil gambar kucing nanti kucing tu mati. Haaaaaaaaaaa gitew! Mulanya percaya jugak tapi lepas aku bela sekor persian mana mampu tahan tak boleh ambil gambar dorang ye dak? Aku test snap gambar dorang tanpa flash. Akhirnyaaa beranak […]

Read the full article →
SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!