white

Tips Berblog

Salam

be Hasil Buffered Earning & Trafik Blog PenMerah

Wahhhh kemainkan korang mesti laju jek nak baca bila aku update pasal duit blog. Kacchiingggggggggggggg! Alaahhh apala sangat income blog aku nih nak dibandingkan dengan orang lain. Yang tengah rezeki masyuk tu mesti pandang sebelah mata jek. haha! Baidewey, ini hasil buffered earning sebanyak Rm1k dari nuffnang yang pernah aku story bulan lepas. 1k jek bukan 6k-7k macam orang lain. ngeh3. [click to continue…]

{ 18 comments }

headless chicken01 SUBHANALLAH! Ayam Hidup 18 Bulan Tanpa Kepala

Seekor ayam yang telah disembelih sehingga terputus kepalanya telah didapati masih hidup dan mampu berjalan seperti biasa. Ayam ini walaubagaimanapun mampu hidup selama lebih 18 bulan. Sungguh menakjubkan. [click to continue…]

{ 6 comments }

Cara Naikkan Trafik Blog

by Pen Merah on January 13, 2013

in Tips Berblog

Salam.

tf Cara Naikkan Trafik Blog

Dua tiga hari ni kalau korang kerap skodeng blog aku mesti perasan kerajinan tahap gaban duduk menghapdet blog suam kuku nih. Dah lama sangat tinggal jadi bila dah mengadap tu macam – macam idea muncul dalam kepala. Sebelum ni, trafik aku mencanak sebab banyak JV fanpages dengan kawan-kawan tapi sekarang dah 3 bulan aku stop JV. Tak mampu nak jaga admin yang terlalu ramai so akibatnya trafik blog menurun. Runsing semestinya ada disebabkan blog merah aku nih mempunyai beberapa advertiser yang sanggup bayar untuk harga trafik yang aku sediakan.

[click to continue…]

{ 32 comments }

Buffered Earning di Blog PenMerah[dot]com

January 11, 2013

ShareSalam. Duit? Duit? Duit? Siapa taknak duit rite? Hmm. Dua tahun aku berjinak dengan dunia blog, blogging bukanlah satu perkara mudah tapi bukanlah sesuatu yang mustahil untuk menjadi sumber pendapatan utama. Kali ni aku nak share  buffered earning yang dapat dari nuffnang. Tahun baru, permulaan baru dan jugak azam baru. Semua menjadi satu. Mood pun […]

Read the full article →

Macam Mana Tingkatkan Trafik Blog?

December 4, 2012

ShareSalam.. Wahhh dah lama gila tak berkongsi dengan korang tips nak naikkan trafik blog. Haaa kenapa kena naikkan trafik? Baidewey, bagi blogger yang menggunakan blog sebagai medium pendapatan, trafik ni ibarat enjin sebuah kereta. Makin mahal enjin tu, makin smooth je di jalan raya. Aku ni bukanlah teror sangat pun pasal trafik tapi sekadar berkongsi […]

Read the full article →
SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!