white

TIps dan Petua

Buah Terbaik Untuk Bayi

by Pen Merah on November 5, 2013

in TIps dan Petua

image Buah Terbaik Untuk Bayi

Buah Terbaik Untuk Bayi l Apabila anak anda sudah mula diberi makanan pejal, buah-buahan antara makanan yang mesti diperkenalkan. Ia mudah diberi, mudah hadam dan sedap dimakan. [click to continue…]

{ 3 comments }

 Badan akan sejuk Apabila Makan Manggis Selepas Makan Durian?

Sebenarnya ada banyak cara boleh dilakukan bila rasa badan panas selepas makan durian, antaranya ialah #1 makan manggis dan #2 berkumur dengan air garam. [click to continue…]

{ 3 comments }

masker susu alami untuk membuat kaki lebih lembut Susu, Madu, Minyak Zaitun Mampu Melembutkan Kaki

Susu, Madu, Minyak Zaitun Mampu Melembutkan Kaki l Kaki tidak cantik? Nampak kering? Kusam? Tapak kaki pecah-pecah? Malah kaki kasar? Susu, madu dan minyak zaitun mampu merawat kaki anda menjadi lebih cantik, bersih dan juga lembut. Anda boleh buat petua rawatan ini di rumah sahaja kerana ianya langsung tidak susah. [click to continue…]

{ 0 comments }

Tips Kecilkan Liang Pori Wajah

October 31, 2013

Share Tips Kecilkan Liang Pori Wajah l Bagi anda yang mengalami masalah liang pori yang besar pada wajah, jangan terlalu risau. Anda boleh mencuba petua ini. Campurkan dua sudu mayones dengan perahan lemon. Sapukan pada wajah sebagai masker dua kali seminggu. Selain mengecilkan pori, ia bertindak sebagai pelembap wajah. Share

Read the full article →

Petua Menghilangkan Jerawat Belakang Badan

October 30, 2013

Share Petua Menghilangkan Jerawat Belakang Badan | Jerawat di belakang dan di badan adalah masalah biasa pada golongan remaja juga dewasa namun sangat memalukan. Ia diketahui secra umumnya muncul di bahagian belakang badan, dada, lengan dan punggung. Baca tips dan petua untuk hilangkan masalah jerawat kat belakang badan. Share

Read the full article →

Petua Keluarkan Serangga Masuk Dalam Telinga

October 30, 2013

Share Petua Keluarkan Serangga Masuk Dalam Telinga | Seringkali kita mengabaikan tempat yang dihingapi semut kerana makhluk ini tersangatlah kecil tapi kalau masuk dalam telinga, boleh demam dibuatnya tau. Jom kita baca tips  kat bawah ni; Share

Read the full article →

Petua Turunkan Berat Badan Dengan Air Kosong

October 30, 2013

Share Petua Turunkan Berat Badan Dengan Air Kosong | Kenapa ada orang susah sangat nak turun berat badan? Senaman dah buat, diet pon dah sampai ada yang sanggup tak makan nasi berbulan-bulan malah bertahun-tahun. Tapi berat masih sama? Kat sini, aku kongsikan petua turunkan berat badan yang sangat mudah iaitu dengan Air Kosong. Share

Read the full article →

Petua Mendapatkan Bayi Berambut Kerinting Dan Kulit Cerah

October 30, 2013

SharePetua Mendapatkan Bayi Berambut Kerinting Dan Kulit Cerah Petua Mendapatkan Bayi Berambut Kerinting Dan Kulit Cerah | Hari ni aku nak berkongsi Petua Mendapatkan Bayi Berambut Kerinting Dan Kulit Cerah setelah membaca beberapa pandangan daripada orang ramai berkaitan baby rambut kerinting.  Share

Read the full article →

Petua Hilangkan Rasa Sakit Gigi

October 29, 2013

Share Petua Hilangkan Rasa Sakit Gigi l Sakit gigi memang menyeksakan tambah lagi kalau orang penakut macam aku ni. Selain daripada mendapatkan rawatan perubatan dengan doktor gigi, apa kata cuba beberapa petua berikut untuk meredakan sakit gigi. *Makan buah belimbing buluh bersama sedikit garam. *Campurkan sedikit cuka dalam segelas air suam. Gunakan air ini untuk berkumur. Amalkan […]

Read the full article →
SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!