white

Featured In Majalah Libur 2013

by Pen Merah on January 22, 2013

in Cerita Aku

Salam.

libur+featured Featured In Majalah Libur 2013

Waahh kemain besar aku tempek gambar blog yang baru masuk dalam Majalah untuk bulan Februari 2013. Tahun baru dengan seribu satu permulaan yang memberangsangkan buat blog merah aku ni haaaaa. Ehem! Tahun lepas dah masuk Generasi Y dan Utusan Malaysia tapi untuk Kick Start 2013, alhamdulillah merasa lagi sekali untuk Majalah Libur. 

Dapat tahu pun dari Rayyan Harries yang memang cepat update pape dengan aku. Seminggu dua ni, jadual toksah cakaplah tersangat busy mengalahkan perdana menteri sampaikan nak online pun rasanya dalam 5 minit jek yang mampu diluangkan. Kalau dulu sejam sekali wajib online tapi sekarang ini banyak sangat kerja yang nak settlekan. Pernah dengar nama Majalah Libur? Haaaa majalah Libur merupakan majalah berkonsepkan percutian dalam dan luar negara kiranya kalau korang nak tahu tempat percutian best tu bolehlah jadikan sebagai sumber rujukan!

Sejak dari 9 bulan lepas, aku mula bergiat aktif hampir setiap bulan pergi bercuti dalam Malaysia. Luar negara entah bila nak jejak tapi yang penting 1 Malaysia aku punya! Eceh! Kalau dulu dalam kepala mesti fikir arghhh buat apa nak bercuti dalam Malaysia dah nama negara sendiri macam takde apa yang best pon tapi selepas bergiat aktif mempromosikan setiap negeri yang aku singgah, rupanya banyak lagi tempat yang aku tak sedar sangat menarik dan menyeronokkan. Tambah pulak bercuti beramai – ramai perghhhhh badan aku berisi sampai tak boleh nak kontrol! Bahagia sangatlah katakan! kekeke!

Aku harap tahun 2013 ni dapatlah menjejakkan kaki ke luar negara pulak. Thailand pun jadiklah! Thank sangat buat Rayyan yang banyak bagi support untuk berjinak dalam dunia Travel dan jugak majalah santai, gaya travel, majalah Libur dan semestinya TOURISM MALAYSIA yang banyak bagi ruang dan peluang untuk aku kenal negara sendiri dengan lebih dekat. Peluang yang datang hanya sekali dan harap lepas ni dapat lagi. Insyaa Allah.

P/s: Buat pertama kali kena saman tadi bawak kereta tanpa lesen memandu disebabkan terlupa nak bawak salinan repot polis rumah dirompak. Takde lesen! Takde Kad Pengenalan original cuma salinan sementara!  Huwarghhhhhhhhh, kejamnya abang polis! >.<

{ 24 comments… read them below or add one }

taufiqh January 22, 2013 at 9:30 pm

Nasib baik tak kena buang negara sebab tak ada kad pengenalan original

Reply

wkk January 22, 2013 at 11:32 pm

Tahniah admin! :D

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri January 23, 2013 at 12:10 am

Tahniah la kepada Penmerah dan Juga Si Traveller COmel
untong la dpt masuk dlm majalaah

p/s : baru je g beli majalah libur, hihihih

Reply

Anuar January 23, 2013 at 1:43 am

Tahniah… Bestnya blog dapat masuk majalah.. Semoga lebih berjaya pada tahun 2013 ini…
Anuar recently posted..10 Blogger Terbaik Malaysia Vs Pak Ya HomestayMy Profile

Reply

boni kacak January 23, 2013 at 1:45 am

awak patut gosok2 dada abang polis tu..hahahahaha

apa2 pun tahniah tau. semoga penmerah akan terus sukses dan sukses.. dan semoga pintu rezeki akan luas terbuka buat awak.. amin…
boni kacak recently posted..Bro Framestone Dah Up Dulu Tentang Ipad MiniMy Profile

Reply

daftarunifionline January 23, 2013 at 3:49 am

dugaan… daftar unifi dan streamyx secara online di daftarunifionline.com

Reply

Fareto January 23, 2013 at 4:57 am

Congratulations! You deserved it! :)
Fareto recently posted..Maybank Malaysia Open Badminton 2013My Profile

Reply

zety garfield January 23, 2013 at 4:59 am

fuyooo…dh makin femes akak kite ni skang!! :) keep it up!
zety garfield recently posted..My 23rd. :) My Profile

Reply

Meor January 23, 2013 at 5:00 am

terbaikla

Reply

fyza hamdan January 23, 2013 at 5:01 am

wah… tahniah ye ! semoga tahun 2013 menjadi , tahun yang lebih baik & semoga di murah kan rezeki & cepat bertemu jodoh….. amin..

Reply

Meor January 23, 2013 at 5:06 am

terbaikkk
Meor recently posted..KISAH PENJUAL BURGERMy Profile

Reply

Sally Yatiey January 23, 2013 at 7:29 am

Tahniah! Bestnyaaaaa :D
Sally Yatiey recently posted..Setia Hujung NyawaMy Profile

Reply

NadyaBubble January 23, 2013 at 3:45 pm

Wah bestnya. Tahniah :)
NadyaBubble recently posted..#41 Wordless Wednesday – BigBang Wearing HijabMy Profile

Reply

liena January 23, 2013 at 6:03 pm

best bye dier..cm retis dh

Reply

syaifuddin alias January 24, 2013 at 4:56 pm

tahniah kak Anne :)
syaifuddin alias recently posted..Segmen Bloglist Syaifuddin AliasMy Profile

Reply

syahbany January 25, 2013 at 12:21 am

untunglah..gi bercuti…nnti boley la bwak fanpages sekali..:)

Reply

waireen January 25, 2013 at 1:08 am

terbaik le,byk yg da berjaya. jgn lupa bntu noobie ni hehe
waireen recently posted..Cara submit sitemap blog di webmaster googleMy Profile

Reply

Nurul January 25, 2013 at 1:17 am

Tahniah Akak..Good Luck… :)
Nurul recently posted..The Orange NightMy Profile

Reply

khairil January 26, 2013 at 7:07 am

tahniah, best betul bila blog selalu masuk majalah. hehe.
khairil recently posted..25 Beg Membeli-Belah Yang Sangat Kreatif Dan Lawak!My Profile

Reply

Leeza dayasari January 26, 2013 at 6:57 pm

aigoo kena saman ler jawabnya erk….
nice to see u tadi di #SBB2013…..
1st time berkunjung ke sini…

Reply

Fey Roslan January 27, 2013 at 9:23 pm

moga sukses slalu ye..
Fey Roslan recently posted..Polis Anti Rusuhan Berempur Dengan Penunjuk PerasaanMy Profile

Reply

BUATBEST ? January 27, 2013 at 9:35 pm

wah,..tahniah la pen merah..tabik spring skiiittt~ hehe..

`
BUATBEST ? recently posted..AVN Award: Anugerah Red Carpet Untuk Pelakon Porno Terbaik ?My Profile

Reply

Ummiaiman January 28, 2013 at 8:47 am

Wahhh….hebat! Terbaeek la…salam perkenalan
Ummiaiman recently posted..Sayur-sayuran kampungMy Profile

Reply

Merpati jingga February 1, 2013 at 4:04 pm

wahh,,bestnya,,mcm mner ley jd blogger yg berjaya erk??bg lah tips berblog cik pen merah ;) ,,miez dah dekat 3 taun ad blog,tp tak aktif,,sbb xtao nak wat cmnor,,huhu

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!