white

Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

by Pen Merah on May 12, 2013

in Cerita Aku

Salam.

f1 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Dah lama aku tak up entri pasal kucing sejak dorang dah makin membesar nih dan ramai jugak yang bertanya tentang makanan yang aku kasi kat anak – anak comel kat rumah. Ramai yang geram tengok si comel kepunyaan aku yang nampak gebu.trans Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Baidewey, sebelum dapat makanan dari Fancy Feast, aku memang dah bagi kucing – kucing comel nih makan Purina fancy feast yang dalam tin sejak dorang berusia 3 minggu. Jenama Fancy Feast ini antara yang bagi bulu kucing lembut dan gebu.

f2 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Untuk semua kucing yang aku bela, dari awal dorang lahir memang aku jenis yang akan bagi makanan terbaik dan berbaloi supaya bila dah besar nampak gemuk dan gebu. Batch pertama hasil 3 ekor kucing betina dapatlah 20 ekor baby kucing 5 bulan lepas dan semuanya aku bagi fancy feast. Hasilnya selepas 5 bulan haaaaaaaaa korang boleh tengok pada bulu oggy si putih Himalayan ni.

f3 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Socky yang dah berusia 2 tahun tapi badan dia masih gebu. Sebelum nih aku pernah bertukar pada makanan lain tapi bulu takkan dapat segebu bila kasi Fancy Feast. Tekstur bulu pun lebih lembut dan halus. First thing muncul dalam kepala bila tengok brand fancy feast ‘’bulu cantik dan gebu untuk si comel’ tapi sangat berbaloi untuk dibeli bagi mereka yang terlalu sayangkan kucing seperti aku. Haha!

Perisa Fancy Feast yang berwarna biru tu kepunyaan aku sebelum dapat special dari Fancy Feast yang mana selalunya stok fancy ni aku akan beli seminggu sekali. Kalau tak bagi, boleh perasan dorang kurang ceria daripada biasa.

f5 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Fancy Feast menyediakan 3 jenis makanan kucing untuk korang miliki iaitu FANCY FEAST ROYALE BROTHS, FANCY FEAST Dry Cat Food dan FANCY FEAST ROYALE Wet Cat yang mana korang boleh pilih ikut kesesuaian si comel kat rumah. Harga fancy feast Royale Broth dalam Rm2.30 jek dan bagusnya produk ini disahkan Suci dan Bersih.

f6 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Royale Broth ini satu-satunya sup untuk kucing di Malaysia dan menjadi pilihan aku sebabnya senang dorang nak hadam.

f7 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

FANCY FEAST BROTHS ni selalunya digunakan sebagai starter dan masa Oggy masih kecik, aku memang ajar dia makan fancy feast yang macam sup sebagai pengenalan.

f8 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Kucing ni sama macam kita kena bagi perut dia menerima makanan lain secara perlahan haa kalau tak, jenuhlaaa dia nak memberak cair dalam rumah. Rajinlah pulak aku nak lap lantai nanti.Haha!

f9 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Makan dengan penuh kelazatan.

f10 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Jangan kata menjiat lantai, si oggy nih sanggup sembamkan muka punya taknak share dengan yang lain. Dahla gemuk tamak lak tuh. Apa nak jadi dengan oggy aku ni haaaaaaaaaaaaaa.

f11 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Muka oggy yang pemalas. Dah habis makan yang sup royale broth tadi boleh lagi duduk depan bekas makanan dengan muka sedih nak makanan lagi. Haha! Cian dia.

f12 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Dalam semua jenis Fancy Feast, dorang paling suka Fancy Feast Dry Cat Food pek biru iaitu yang mempunyai  campuran 4 perisa dalam 1 paket  tuna,prawn,mackerel & crab.

f13 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Senang cerita, dari starter sehingga Dry dan Wet punya pun dorang takkan menolak. Sanggup berdiri lama tunggu aku buka bekas makanan untuk dorang makan.

f14 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Muka romeo kekenyangan lepas makan dua paket Fancy Feast broths. Baidewey, mesti korang tak tahu kan, fancy feast broth ni special sikit daripada makanan kucing lain sebabnya yang ni merupakan sup untuk kucing. Kalau korang perasan, bulu kucing ni pun nampak lebih bersih daripada biasa padahal aku bukanlah rajin sangat mandikan dorang. haha

f15 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Inilah hasil selepas 5 bulan aku bagi fancy feast. Dari umur oggy 2 minggu sehingga 5 bulan, bulu dia makin gebu dan lebih lembut berbanding 3 ekor yang lain.

f16 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Banyak aku letak gambar oggy kat dalam entri kali ni memandangkan Oggy ni antara hasil dari Purina fancy feast yang aku bagi sejak dia baby lagi jadi untuk korang nampak perubahan hasil fancy feast punya makanan haaaa boleh terus tengok pada oggy si gebu.

f17 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Bagus atau tak? Korang tengok bulu oggy nih. Lebih lembut dari kapas dan kebanyakan kawan yang datang hamper semua memuji bulu si Oggy. Dengan perut yang memboyot dan pendek pluss bulu yang gebu haaaa bagi aku Fancy Feast antara makanan kucing yang terbaik untuk si comel korang.

Nak tengok lebih real betapa seronoknyaa anak – anak comel nih suka dengan fancy feast, jom layan video keek ye;

3 pilihan fancy feast à http://www.keek.com/penmerah/keeks/u7FKbab

Fancy Feast Wet Food à http://www.keek.com/penmerah/keeks/vpEKbab

Kucing Penmerah makan Royale Brothà http://www.keek.com/penmerah/keeks/ACFKbab

Kelazatan Fancy Feast à http://www.keek.com/penmerah/keeks/EqNMbab

Perebutan Fancy Feast yang kelakar à http://www.keek.com/penmerah/keeks/eEEKbab

f18 Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale Broths

Dah tengok video kucing kat keek mesti korang teringin nak mencuba kan? Haaa buat yang teringin nak bagi Fancy Feast kat kucing comel korang, apa kata masuk di website www.fancyfeast.com.my kerana ada 2000 samples percuma untuk diposkan kepada yang berminat. Caranya mudah jek, korang isi borang dalam website fancy feast dan hanya tunggu selama 4 minggu untuk dapat ye. Goodluck!

Disclaimer : I was paid by Purina Fancy Feast to write this advertorial

{ 31 comments… read them below or add one }

wkk May 12, 2013 at 3:07 pm

Tahniah pasal dah pandai masking.

Reply

wkk May 12, 2013 at 3:17 pm

masking ke radial blur ni?

Reply

Afyda Jaafar May 13, 2013 at 9:08 am

COMEL GILER LA..

Reply

Afyda Jaafar May 13, 2013 at 9:09 am

waaaaa comel giler r….
Afyda Jaafar recently posted..Home AloneMy Profile

Reply

Erin May 13, 2013 at 9:09 am

Kucing2 ini memang comel dan cantik.

Reply

Pemenang Di Masa Depan May 13, 2013 at 9:09 am

Gebu Nye Kucing Tu :)
Pemenang Di Masa Depan recently posted..Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale BrothsMy Profile

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:09 am

saya nak

Reply

Pemenang Di Masa Depan May 13, 2013 at 9:10 am

Ala2x Comey Nye :)
Pemenang Di Masa Depan recently posted..Gebukan Kucing Tersayang dengan Purina Fancy Feast Royale BrothsMy Profile

Reply

Afyda Jaafar May 13, 2013 at 9:10 am

geramnye tgk…….
Afyda Jaafar recently posted..Home AloneMy Profile

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:10 am

kucing ni sungguh cute

Reply

Erin May 13, 2013 at 9:10 am

Kucing tu comel macam admin <3

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:11 am

sangat comel kucing ni

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:11 am

bulunya yang halus dan lembut

Reply

Afyda Jaafar May 13, 2013 at 9:11 am

saya nk pinjam blh?

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:11 am

namanya pun unik

Reply

Afyda Jaafar May 13, 2013 at 9:12 am

blh kan?? nak pinjam…..comel gile

Reply

Naza May 13, 2013 at 9:12 am

Comel nyee

Reply

Erin Syazreen May 13, 2013 at 9:12 am

Kucing itu menawan dan bulu nya sungguh cantik

Reply

aedy May 13, 2013 at 9:13 am

Comei3….

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:13 am

kucing yang comel

Reply

aedy May 13, 2013 at 9:13 am

Kiut3

Reply

noriyati May 13, 2013 at 9:14 am

mak aih….ni yg nk g culik nih…hehehe juz kiddin…comey gile ar

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:14 am

cutenya kucing ni

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:14 am

kucing comel yang manja

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:15 am

kucing yang sangat manja

Reply

jaka tingkir May 13, 2013 at 9:16 am

mak ai gebunyo kucing tu?ekau pnah cubo x kasi akar pokok.dulu den belo kucing kasi akar pokok.shat dan k

uat jd kucing den

Reply

norizah a hamid May 13, 2013 at 9:16 am

bulunya yg gebu

Reply

Naza May 13, 2013 at 9:20 am

Comel nya

Reply

Naza May 13, 2013 at 9:21 am

Gebu nye,huhuhuhu

Reply

salina May 13, 2013 at 9:22 am

comel nye…

Reply

afif May 13, 2013 at 5:17 pm

mak aih dah macam bantal peluk dah..haha
afif recently posted..Percuma Oh Percuma!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!