white

Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

by Pen Merah on May 16, 2012

in Jalan Jalan Makan Makan

Salam..

IMG 2300 Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Waaa akhirnya dapat jugak aku hapdet aktiviti makan di Restoran Sushi Zanmai, One Utama. Dah banyak aku pergi tapi lupa bawak DSLR jadiknya takdelah gambar setiap kali menyinggah sini. Eceh macam kerap jek kan? Baidewey, tak rancang pun nak pergi Zanmai sebabnya hari nak keluar tuh aku cuma fikir nak pergi tesco untuk carik barang kucing.

Aku tepon Siezuka nak ajak dia keluar terus pergi ambil Nisa Kay hoh akhirnya sampai kat tesco dengan aku yang selebet. Bayangkan dua orang nih pakai cantik bagai macam nak pergi shopping padahal dalam kepala aku nak pergi tesco jek pun. Sudahnya  menyesal bila perut lapar terasa nak makan Sushi. Nasib aku tak pakai selipar buruk. Kahkahkah!

401743 238467206254991 106426632792383 355262 498174730 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Restoran Zanmai memang fevret aku sebab tak rasa hanyir sangat plus sushi dia sangat sedaaapppp! Aku bukan kaki Sushi tapi makan kat sini dah macam addicted pun ado! Memang tak rugi berbanding pergi makan kat Sushi King.

554849 238467182921660 106426632792383 355261 861327644 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Crime partner Nisa Kay dan Siezuka

533437 238467069588338 106426632792383 355257 94463171 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Aku order nasi apatah lupa dah nama dia. Complicated sangat nak ingat. Nak kata sedap tu boleh tahan tapi kalau korang datang sini untuk makan sushi better jangan order nasi nanti cepat kenyang.

398194 238467092921669 106426632792383 355258 1440123834 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Siezuka pulak order Garlic Fried Rice. Woaaah aku ingat meyhhh sebabnya nasi fevret aku kat sini. Dia cuma taruk telur tapi rasa dia macam ada udang dengan ayam. Ehh jauh pulak imaginasi aku. Wuwuwuu.

540404 238468666254845 106426632792383 355264 611653681 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Ramen Beef nih Nisa Kay yang order. Kalau mee memang aku kureng sikit tapi sebenarnya bagus untuk kuruskan badan. Lately, diet aku memang hancur takde nak diet sangat. Aku makan ikut perut rasa nak. Bahaya sungguh tapi lepas nih memang siaplah kena diet betul – betul.

574912 238467162921662 106426632792383 355260 1394588921 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

Ikutkan aku nak seat yang sebelah table ada sushi bergerak-gerak best sikit nak pilih sushi yang ada tapi dah dapat seat jauh nak buat macam mana. Order dalam menu book jekla jawabnya. Tak banyak pun yang kitaorang order cuma 2 pinggan jek. Kalau dapat seat best mahu berpinggan – pinggan disental. Kahkahkah!

182340 238467139588331 106426632792383 355259 1514562887 n Hancurkan Diet di Restoran Sushi Zanmai

See, tak banyakkan makanan yang kitaorang order. Alhamdulillah kenyang perut dapat makan kat sini lepas nih mahu 2-3 bulan baru aku datang lagi.

P/s: Restoran Zanmai punya harga kira standard sushi lain yang beza cuma lagi best dari sushi lain. Kahkahkah!

{ 4 comments… read them below or add one }

Alyza Fisol May 16, 2012 at 10:17 am

aku yg hari2 ke ou, tak penah pun makan kat situ lagi…tak leh jadi ni, kena gi try ni… :)
Alyza Fisol recently posted..Terasa seperti Panggung Wayang dengan LG Cinema 3D Smart TVMy Profile

Reply

Nurul May 16, 2012 at 11:16 am

Time kasih Akak pen Merah Yang comel.. Sebab belanjer nurul makan.. ;)
Nurul recently posted..Al-Fatihah.. Bila Inspira Vs LancerMy Profile

Reply

Miss Sunshine Kelly May 16, 2012 at 3:33 pm

waa… sekali kala hancurr diet tak pe la, lepas tu diet balik
Miss Sunshine Kelly recently posted..Skin Transformation with SK-II Pitera Set and SK-II Cellumination Essence EXMy Profile

Reply

9n0L4 May 18, 2012 at 10:33 am

series, tak penah mkn sushi. huhu.
9n0L4 recently posted..Segmen : Blogwalking Sampai LebamMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!