0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Ac Mizal Saman Utusan Sebanyak RM25 Juta

ac

Pengacara popular Dato’ AC Mizal telah menfailkan saman ke atas akhbar Utusan Malaysia / Mingguan Malaysia dan menuntut ganti rugi sebanyak RM25 juta.

Ini ekoran satu laporan di ruangan Pancaindera (Mingguan Malaysia) yang bertajuk “Peace Yall FM Tak Bayar Gaji”. AC Mizal sebagai Presiden Peace Yall Sdn Bhd telah menfailkan saman kerana artikel itu merupakan andaian fitnah.

Artikel tersebut telah memberi gambaran buruk kepada Peace Yall FM dan sebagai majikan menunjukkan seperti beliau majikan yang tidak bertanggungjawab dan cuai.

Peace Yall Sdn Bhd juga menuntut ganti rugi kerana perkataan di dalam artikel tersebut menggambarkan syarikat itu mempunyai prestasi kewangan yang amat buruk. Ini menyebabkan nama baik Peace Yall telah terjejas dengan teruk.

Oleh itu, syarikat Peace Yall mahu ganti rugi am bagi memfitnah sebanyak RM15 juta dan ganti rugi teruk RM10 juta, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh pihak mahkamah. – PENMERAHDOTCOM

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });