0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Ifa Radziah Terima Gelaran ‘Dato’

ifa

Penyanyi dan pelakon Ifa Radziah sebenarnya sebelum ini pernah menerima Darjah Kebesaran dan Pingat di atas khidmatnya kepada masyarakat sekaligus membawa kepada gelaran Dato’.

Namun, Ifa hanya akan menggunakan gelaran tersebut ketika di menghadiri ke majlis rasmi sahaja.

Ini komen Ifa:

“Seperti sedia maklum saya pernah kongsikan hal ini kepada rakan kenalan dan yang mengenali diri ini, saya hanya akan gunakan gelaran ini di majlis-majlis rasmi sahaja.

“Untuk majlis persembahan pentas saya tidak pakai, biarlah orang tahu sendiri. Malah, saya sendiri tidak kerap menggunakan gelaran tersebut sebab saya mengaku agak janggal bila orang panggil saya Dato,”

“Saya tidak kisah kalau orang tak panggil dengan gelaran itu, lagipun Dato itu hanya diguna pakai pada nama penuh, Dato Saripah Raziah dan bukan Ifa Raziah kerana itulah yang termaktub dalam watikah tersebut,”

Ifa Radziah pada mulanya berjinak di dalam industri seni sebagai seorang penyanyi dangdut sebelum terjun ke bidang lakonan. Ifa sememangnya seorang artis yang versatile, boleh menyanyi, berlakon, berlakon dan juga menjadi pengacara. -PENMERAHDOTCOM

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });