0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

156

Jep atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Bin Zainal Abidin dari kumpulan Sepahtu bukanlah asing lagi. Jep merupakan antara pelawak paling popular di Malaysia dan kini boleh berbangga dengan pencapaian beliau sebagai pelawak terkenal di Malaysia.

Pada mulanya, Jep ingin menjadi pemain bola sepak selepas menamatkan zaman persekolannya namun ianya gagal. Disebbakan rasa kecewa itu, Jep telah berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari pekerjaan.

155

Beliau mula bekerja sebagai pencuci mesin di NSTP ketika usia 18 tahun. Kemudian, Jep mula berpindah ke Air Asia dan bekerja sebagai tukang angkat bagasi dan juga beg selama tiga tahun. Jangka masa yang lama sebelum menempa nama sebagai pelawak Malaysia.

Jep yang merupakan orang Kulai, Johor mencuba nasib dalam program Raja Lawak dan akhirnya dia berjaya menjuarai program tersebut bersama Mamat dan Shuib dalam kumpulan Sepah.

Sehingga kini, Jep sudah dikenali ramai orang malah lawak spontan beliau memang tidak pernah mengecewakan. Malah kini Jep mula menceburi dalam bidang penyampai radio di Sinar FM.

Apapun, semoga Jep terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburinya. Tapi benarlah kata orang, di mana ada kemahuan di situ ada jalannya. Sentiasa berusaha untuk mencapai apa yang kita impikan. Semoga Jep terus berjaya dan berbahagia.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });