0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Bagi peminat sukan air, Regatta merupakan sukan yang terkenal di Sarawak yang mana diperkenalkan sejak zaman pemerintahan Rajah Putih Brooke pertama lebih seabad lalu. Suka Regatta ini dilihat sebagai salah satu sukan yang bakal melonjak nama Sarawak sebagai destinasi pilihan pelancongan masa kini.

Sebanyak 13 acara yang dipertandingkan termasuk dua saingan Perahu Naga Terbuka Antarabangsa selain tiga saingan akhir bagi kategori Perahu Kenyalang Korporat dan Agensi Kerajaan serta Campuran IPTA dan IPTS.

Bagi kategori perahu naga terbuka antarabangsa bagi peringkat saringan A dan B masing-masing dimenangi oleh pasukan dari Thailand dan Sabah.

Manakala acara akhir perahu kenyalang 20 pekayuh campuran (15 lelaki dan 5 wanita) antara IPTA dan IPTS diungguli oleh Kumpulan Yayasan Sarawak (Pusat Pembangunan Pendidikan Yayasan Sarawak).

Tempat yang kedua dan ketiga masing-masing disandang oleh Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) B dan UNIMAS A. Selain daripada pertandingan bot, turut memeriahkan adalah festival kraftangan Malaysia, Fesvital makanan dan juga usahawan kecil. Seramai 215 usahawan memperomosikan barangan di seluruh negara bersempena dengan sukan Regatta Sarawak 2013.

Credit picture : Taken by sony Nex-3n

[nggallery id=26]

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });