0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Perkahwinan Muda

Woaahhh terkesima bila tengok video perkahwinan muda Syafiq berusia 16 tahun yang berkahwin dengan Yana berusia 14 tahun di youtube. Bagi aku sebenarnya kahwin awal ni bukanlah satu masalah sekiranya pihak lelaki berkemampuan. Mungkin sebab masa sekarang kahwin awal tu jarang sangat kita lihat itu yang menjadi tumpuan orang ramai.

Pasangan muda itu telah mengadakan majlis persandingan mereka pada awal bulan lalu, 8 Julai dengan meriah sekali. Video perkahwinan Syafiq dan Yana mengundang perhatian dari orang ramai setelah video itu baru sahaja dimuat naik ke laman You Tube pada 11 Julai lepas tetapi sudah pun menerima kunjungan sebanyak 192,285 dari penonton.

Di dalam Islam sendiri, Islam sememangnya menggalakkan penganutnya untuk mendirikan rumah tangga di usia muda.

“Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda ,maka menangislah syaitan . Dan ia (syaitan) mengeluh, “Aduh celaka aku, agamanya telah dipelihara dari godaanku .” HR. Ibnu ‘Addi.

Berdasarkan hadis di atas, jelas menunjukkan berkahwina muda dapat mengelakkan diri dari di goda dengan segala macam godaan syaitan yang memungkinkan diri kita melakukan maksiat.

P/s: Tengok video perkahwinan antara Syafiq dan Yana nampak macam sweet jek. Kalau tengok pada komen video dorang ada yang negatif dan positif tapi yang penting biarlah kedua-duanya bahagia. Tahniah buat adik Syafiq dan Yana.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });