white

Jangan Hilang Semuanyaa..

by Pen Merah on December 24, 2012

in Cerita Aku

Salam.

Kali ni aku nak berkongsi dengan korang satu video yang buat aku tergelak sendiri. Time bosan kan mesti kerja aku buka youtube takpun cari video yang terkini. Godek punya godek terjumpa video ni macam best gak layan terutama kalau korang sedang dilamun cinta tapi Cintaaaaaaaaaaaa tu jarak jauh. Apa kata korang klik tengok video dulu kat sini.  

cincin1 Jangan Hilang Semuanyaa..

Kenapa aku kata sweet? Si lelaki kacak ni nak fly jauh tapi sebelum tuuuuuuuu dia hadiahkan something special buat yang tersayang. Sweet gile meyhh! Nak tahu kenapa? Haaaaaaaaaa korang tengok video tu dulu sampai habis mesti korang akan faham.

cincin Jangan Hilang Semuanyaa..

 Amacam? Teruja tak dapat cincin sebentuk? Ada berlian yang dihasilkan oleh orang tersayang.

cc4 Jangan Hilang Semuanyaa..

Cinta jarak jauh ni selain kejujuran dan kepercayaan, paling banyak yang berjasa bagi aku semestinya PLAN TERBAIK yang sentiasa di sisi. Haa kenapa? Sekarang ni kalau harapkan JUJUR rasanya dah payah. Kekeke. Dengan smartphones dan video call yang boleh dibuat menggunakan Celcom, setiap masa korang boleh tahu dan nampak muka orang yang korang sayang di mana saja. Entah- entah dia main belakang ye dak?

cc 5 Jangan Hilang Semuanyaa..

Macam dalam video tadi, tiba – tiba Amy tak dapat nak hubungi Nick. Muncul pulak mamat ni yang mungkin nak mengorat Amy. Perempuan ni selalunya nakkan perhatian tapi bila orang tersayang mula abaikan haaaaaaa mesti ada jek spare part kan? Jangan sampai korang kehilangan insan tersayang hanya kerana termakan janji – janji manis. Gunakan bff korang tu untuk spot check dia kat mana. Dah beli mahal – mahal apalagi sila lah guna. Kekeke.

Cuba bayangkan, dengan DATA PLAN dari Celcom, hubungan cinta korang mungkin dapat diselamatkan. Kenapa? Dengan penjimatan dan tempoh masa yang murah plus lama, korang takkan terputus hubungan macam tu jek. Setiap masa boleh bergayut 24 jam, boleh whatsapp dan paling penting dapat Video Call sekali. Tiada sebab untuk tiba – tiba si Dia senyapkan diri. Ikutkan pendapat aku, selama menggunakan line celcom, perbelanjaan untuk telefon sangat menjimatkan 2 kali ganda daripada biasa. Harga memang murah tambah pulak boleh bergayut dengan mana-mana talian tanpa risau memikirkan kredit cepat habis.

So, kalau korang nak spot check orang tersayang dengan pantas dan menjimatkan, Dail *128# saja dan pilih plan yang korang nak. Maklumat lanjut, layari website Celcom ye.

{ 70 comments… read them below or add one }

Shameizy Norseha December 24, 2012 at 9:34 am

Wauuu how sweettt:) lps ni nak langgan celcom lah :)

Reply

Pen Merah December 24, 2012 at 9:35 am

tq seha..kekeke
Pen Merah recently posted..Jangan Hilang Semuanyaa.. My Profile

Reply

Shameizy Norseha December 24, 2012 at 10:27 am

Most welcome admin ku syg

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri December 24, 2012 at 9:35 am

Isk3
tahu la baru pakai Iphone 5
terus promote celcom
hahhahah

Reply

Pen Merah December 24, 2012 at 9:37 am

hahahaa.. alaa smlm pakai Iphone 5 tercunggap2 kot..
tp mmg best gune celcom.. xyh pakai broadband..kekeke
Pen Merah recently posted..Jangan Hilang Semuanyaa.. My Profile

Reply

Muhammad Zaid bin Zahri December 24, 2012 at 9:44 am

Untong la Kak Pen pakai Iphone
Saye Pakai Ipublic Phone je
hahahahha

Reply

norshahelmizah December 24, 2012 at 9:39 am

Sya mmang sgt ska kn celcom
Slain blh brcol n sms dgn bf sya blh mgnakn utk kluarga n jt kwan2
Tq bb bnyak bntu sya

Reply

anip December 24, 2012 at 9:41 am

wow

Reply

siti noor syakirah December 24, 2012 at 9:43 am

celcom the bestt :D
hahaha.

Reply

zuera91 December 24, 2012 at 9:44 am

waaaa….. sweet ny,.. untung saye ni setie pade celcom.. hehehe..:)

Reply

nadhrah December 24, 2012 at 9:45 am

Kisah sweet mcm drama korea Full House. Si isteri merajuk sbb hubby dia bukak n hilangkan cincin kahwin. Lps si suami minta maaf atas kecuaiannya, si isteri lukis gambar cincin kat jari suami. Bukan tu je, siap lukis jam sekali. Tapi bila isteri tu nk lukis sunglasess, lari la suami…
nadhrah recently posted..KOLAGEN ASLI RUMPAI LAUTMy Profile

Reply

zamri December 24, 2012 at 9:45 am

bgs2

Reply

siti noor syakirah December 24, 2012 at 9:45 am

kirah pakai celcom dr taun 2008..setia tak?kekeke

Reply

zul hakimi abdul karim December 24, 2012 at 9:46 am

celcom memang best kan..huhu

Reply

little beby December 24, 2012 at 9:46 am

*pkai clc0m kn snang.nyesal pkai maxis dluw*:D

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 9:46 am

saya coment yg ke 10..hahahaha,celcom the best

Reply

siti noor syakirah December 24, 2012 at 9:47 am

haah..dahla besday 7 ari free tepon ngn call..ai like

Reply

nadhrah December 24, 2012 at 9:47 am

Sy juga guna celcom
nadhrah recently posted..KOLAGEN ASLI RUMPAI LAUTMy Profile

Reply

amat kemat December 24, 2012 at 9:47 am

Dah dekat 10 thn aku pakai celcom…not bad..love it…still the same no

Reply

khadijah syahiera December 24, 2012 at 9:48 am

terbaik la admin…nice story…dengan celcom anda boleh mendapat pelbagai manfaat..dan..kita juga boleh berhubung dengan orang yang tersayang…
walaupon berjauhan..tetapi celcom mendekatkan… ;)

Reply

nasirxiao December 24, 2012 at 9:48 am

aq nk celcom jua TT_TT

Reply

ctyfairus December 24, 2012 at 9:50 am

Celcom memang terbaik!!!
Gunalah plan prabaya celcom setiap masa…:-)

Reply

khadijah syahiera December 24, 2012 at 9:57 am

simpanlah celcom anda utk masa yg akn datang….

Reply

emilinda December 24, 2012 at 9:58 am

waaa…promote celcom. Kita pun pengguna celcom jugakk :)
emilinda recently posted..Alhamdulillah, lega seketika.My Profile

Reply

aisya December 24, 2012 at 9:59 am

Hahahaha terbaekkk lha ! (y) cenggini haa :D

Reply

Norhana December 24, 2012 at 9:59 am

Celcom mmg pilihan saya Dan suami..
Mmg terbaiklah.
X pernah terfikir nk Tukar talian lain..

Reply

mera hana December 24, 2012 at 10:00 am

Waahh, sye pun pengguna celcom. i love u celcom

Reply

sitimunirah December 24, 2012 at 10:00 am

wowwwwwwwww

Reply

norziana nizam December 24, 2012 at 10:00 am

top up celcom

Reply

uzair December 24, 2012 at 10:01 am

nk menang hadiah celcom!

Reply

faizal December 24, 2012 at 10:01 am

tq penmerah.network…..

Reply

khadijah syahiera December 24, 2012 at 10:01 am

celcom best

Reply

AmirulNaimAzlan December 24, 2012 at 10:01 am

waaaa celcom !

Reply

anip December 24, 2012 at 10:02 am

yeah

Reply

Zulfakar December 24, 2012 at 10:02 am

wow

Reply

anip December 24, 2012 at 10:04 am

yeah..

Reply

Nor Farhana December 24, 2012 at 10:02 am

saya dah lama pakai celcom….heheheh

Reply

khadijah syahiera December 24, 2012 at 10:02 am

best la cElcom…. :p

Reply

norazyerah December 24, 2012 at 10:02 am

celcom

Reply

zul hakimi abdul karim December 24, 2012 at 10:03 am

celcom terbaik

Reply

aie December 24, 2012 at 10:03 am

alow… sweet sgt2… tp syg… cinta jarak jauh…

Reply

roy December 24, 2012 at 10:03 am

wow celcom

Reply

Citykelembai December 24, 2012 at 10:03 am

Kak yong terbaeekkk!!!

Reply

zam December 24, 2012 at 10:03 am

to4 pleaseee! 20sen masyukkkkkkk….derma kt admin :)

Reply

erma December 24, 2012 at 10:04 am

sweetnye…..dulu penah gak jarak jauh tp susah..huk2

Reply

abdul farah aideed December 24, 2012 at 10:04 am

Pen merah network the best

Reply

tom December 24, 2012 at 10:04 am

cool.

Reply

faridah December 24, 2012 at 10:06 am

nk kOmen jgkkkk…. =P penmerah =)

Reply

wawa December 24, 2012 at 10:06 am

nk gne celcom 1 malaysia lak. skrg uox

Reply

sha December 24, 2012 at 10:06 am

erk… ada yg da dpt topup celcom ke

Reply

sha December 24, 2012 at 10:07 am

erk… ada yg da dpt topup celcom ke?????
sha recently posted..BanjirMy Profile

Reply

imah December 24, 2012 at 10:08 am

celcom mmg terbaik.. tgh pening nak pilih smartphone n plan aper… huhuhuhu… video ni pulak mmg best.. hargai yg menghargai……

Reply

hafizul December 24, 2012 at 10:08 am

celcom

Reply

erma December 24, 2012 at 10:09 am

celcom ttp di hati jugak..broadband best senang dpt di mane2 linenye..huhu

Reply

siti December 24, 2012 at 10:12 am

celcom the best..sguh jimat

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 10:12 am

Mai mai mai..hee

Reply

Seindah sakura December 24, 2012 at 10:13 am

Sy dh lama guna no celcom

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 10:14 am

Lagi lagi..heee

Reply

siti December 24, 2012 at 10:15 am

celcom mmg jimat..

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 10:15 am

Saya baru duq bulan pki celcom..

Reply

ashraf baharudin December 24, 2012 at 10:16 am

Ye ke cik siti?hee

Reply

niez pocople December 24, 2012 at 10:17 am

penmerah terbaik
niez pocople recently posted..Kehebatan Doa Mengubah Takdir…..My Profile

Reply

Asnie December 24, 2012 at 10:45 am

celcom mmg best.. pakai celcom da hampir 5 tahun….hehehe

Reply

norizah binti a hamid December 24, 2012 at 12:53 pm

CELCOM TERBAIK DAN TERPANTAS

Reply

boni kacak December 24, 2012 at 2:04 pm

hehehehe..good taktikal..hehehe :P
boni kacak recently posted..Aku Terlupa Untuk Minta BantuanMy Profile

Reply

cik syaa December 24, 2012 at 3:50 pm

cinta pjj memang sgt mencabar.

Reply

n00rwadiah ag December 24, 2012 at 4:28 pm

0h…ni bl0g nye ye…g00d j0b kat cni.

Reply

n00rwadiah ag December 24, 2012 at 4:45 pm

celc0m the best

Reply

maya maswany December 31, 2012 at 11:36 am

tak faham sebenarnya..dah banyak kali tengok iklan ni (-_-)
maya maswany recently posted..CORET CORET 2012My Profile

Reply

putra December 24, 2012 at 10:00 am

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!