white

Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA

by Pen Merah on January 14, 2013

in Cerita Aku

Salam.

xpax Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA

Cinta? Data? Apa kena mengena? Kalau dulu mungkin korang akan confuse kan tapi sekarang ni sebut DATA mesti korang akan fikir KOMUNIKASI. Tak dinafikan, cinta sekarang lebih bertambah kuat dengan adanya komunikasi terutamanya melalui telefon bimbit. Tak kira di mana saja korang berada pastinya jalur lebar ni akan mendekatkan korang dengan insan tersayang. Masih ingat lagi tak dengan entri kisah Amy dengan Nick dan Joe? Siap keluar kat TV lagi!

Kali ni aku nak sambung kisah Don’t Lose It All – Episod 2. Rasanya kalau yang suka tengok TV kompem ahhh tahu pasal percintaan pasal dorang nih. Banyak kali kot bersiaran dalam TV tapi itu baru episod pertama cuma sambungan aku nih episod dua okay! Update lagi laju dari TV. Mampu? Kekeke.

Ending episod 1 hari tu Amy macam bersedih disebabkan Nick yang membisu tanpa khabar berita. Masalah berjauhan dengan insan tersayang lagi rumit kalau takde DATA tapi untuk kisah dorang ni agak unik kerana zaman sekarangkan dah ada DATA. Di mana silapnya ye? Nick dah menjauhkan diri ada kemungkinan Amy dah move on? Apa pendapat korang?

Cuba tengok video ni mesti korang akan dapat sedikit sebanyak gambaran;

Sambungan daripada episod 1 hari tu, dalam video episod 2 ni, korang boleh nampak cincin dan jugak amy yang bergembira dengan Joe plus plus plus sangat mengejutkan apabila NICK muncul secara tiba – tiba. Ada jugak macam pergaduhan? Errrr Amy dah move on ker? Buat aku tertanya – tanya pulak dah.

Kalau nak tahu cerita ni dibongkarkan sepenuhnya, kena tunggu pada 18 Januari 2013. Nak tahu detail penuh haaa boleh layari http://www.xpax.com.my/ #DontLoseItAll @xpaxsays 

Sedikit quotes untuk lelaki yang bakal kehilangan insan tersayang;

”Apabila seseorang wanita tidak lagi menangis untuk anda bermakna telah ada lelaki lain yang berjaya buat dia tersenyum”

P/s: Cinta jarak jauh ni bukan hanya sekadar percaya tapi kena lebihkan perhatian kerana perempuan mudah setia dengan lelaki yang mengambil berat. Di situlah DATA memainkan peranan penting walaupun hanya sekadar 1 mesej. Bila dia pergi yang tinggal hanya kenangan yang tak mungkin akan kembali lagi di sisi.

{ 16 comments… read them below or add one }

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 8:36 am

Susah woo klau cinta jarak jauh ni…mcm2 perlu ade..kan3..x saba nk tnggu iklan ni klua.. ;)

Reply

Pen Merah January 14, 2013 at 8:42 am

hahahaa.. hebat.. 1st komentator tuhhhhh.. bole kasi hadiah pasni..
Pen Merah recently posted..Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA My Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 8:46 am

Uiihh….da kate setie..msti la mcm ni….hehe….mengikuti segala perkembangan….hahahha ;)

Reply

fyza hamdan January 14, 2013 at 8:40 am

nasib saya cinta jarak dekat.. :)

Reply

Pen Merah January 14, 2013 at 8:42 am

hahaa. btol3
Pen Merah recently posted..Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA My Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 8:45 am

Nmpknye….kakyong punye buah hati dekat da ni….hehehhehe…. ;)
klau cinta jarak jauh ni x pe..asalkn masing2 gune celcom…kuang3

Reply

Pen Merah January 14, 2013 at 8:55 am

hhahaa.. yela 2.. tp sy mmg gune celcom.. mmg sgt murah ..
Pen Merah recently posted..Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA My Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 9:00 am

Tau xpe….celcom murah…tu yg boleh brgayut smpi 2-3 jam 1malam…hahhaha :P

Muhammad Zaid bin Zahri January 14, 2013 at 8:49 am

melepas nk kOmen first, kak Petir sambar dulu first, dh name pun petir, mst la sambar first dulu

p/s : x tahu nk komen per, tu yg mengarut tu, hihihih

Reply

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 8:54 am

Patutla trsedak….ade org mnyebut kat sini…hehehhee ;)

Reply

Pen Merah January 14, 2013 at 8:55 am

hahahaaa.. dia mmg padahal x sempat nk ckp hapdet pon lg..
Pen Merah recently posted..Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA My Profile

Reply

Khadijah Syahiera January 14, 2013 at 8:58 am

Uuiitt2…kita masih disini…hahahaa… :D

Reply

Mac Ha January 14, 2013 at 8:55 am

hmm..saya cinta jarak jauh..lagi2 bf org kapal..byk sgt dugaan..

Reply

Pen Merah January 14, 2013 at 8:55 am

btol kan? payah bile berjauhan..
Pen Merah recently posted..Jangan Sampai Kehilangan Cinta l Masa Untuk Dapatkan DATA My Profile

Reply

meor January 14, 2013 at 9:10 am

saya tengah mencari cinta
meor recently posted..Sedih : Dari Sahabat Untuk SahabatMy Profile

Reply

boni kacak January 14, 2013 at 4:20 pm

entah apa akan jadi pada hubungan Nick dengan Azizah tu kan?

hahaha.tiba2 azizah
boni kacak recently posted..Bila Mimpi Menjadi KenyataanMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!