white

Kulit Pisang Hilangkan Parut?

by Pen Merah on January 16, 2013

in TIps dan Petua

Salam.

 Kulit Pisang Hilangkan Parut?

Asyik dengan info semasa je kan kali ni aku nak berkongsi dengan korang tips kecantikan pulak. Eceh macam laa teror sangat bab cantik rupa nih. Tapi ilmu yang ada lagi elok dikongsi bersama ye dak? Ehem! Kulit muka aku nih pun berparut jugak sejak masuk Universiti lagi. Jiwa muda time tu kemaruk nak tengok muka ada jerawat bila dah keluar seketul dua ketul menyesal tak sudah. 

Kali ni aku nak berkongsi kebaikan kulit pisang yang dipercayai boleh membantu menghilangkan parut. Caranya mudah jek cuma kena rajin! Ambil kulit pisang dan gosokkan lembut pada parut yang korang nak hilangkan tu. Biarkan sekejap kemudian cuci dengan air bersih.

Keringkan dengan tuala dan sapukan kulit berparut tadi dengan minyak yang mengandungi vitamin E. Amalkan selalu Insyaa Allah korang akan nampak perbezaannya nanti. Dengar kata, kulit pisang ni bagus untuk memutihkan kulit tapi apapun korang cuba lah  ye.

{ 9 comments… read them below or add one }

Khadijah Syahiera January 16, 2013 at 11:36 am

Sy slalu buat…..
Xpon amik kulit pisang then gosokkn kat gigi…insyaALLAH akn jd putih…
Tq dear…. :)

Reply

boni kacak January 16, 2013 at 11:53 am

wah.. nak try lah juga lepas ni..heheehe
boni kacak recently posted..Boni Kacak VS Razi – Penyamun Inc.My Profile

Reply

Fareto January 16, 2013 at 12:37 pm

Kulit saya selalu gelap sebab kena sun burn. Pasni bolehlah try pisang untuk cerahkan kulit! :)

Reply

Mac Ha January 16, 2013 at 4:00 pm

owhhh…leh cube2 ni…mekasihh..

Reply

Merpati jingga January 19, 2013 at 1:15 pm

wahh,,boley cuba ni :)

Reply

Meor January 20, 2013 at 6:56 am

kena try nie

Reply

MaYa Maswany January 20, 2013 at 12:31 pm

tahu tapi tak pernah try coz selalu lupa..kikiki..
MaYa Maswany recently posted..Kronologi KerjaMy Profile

Reply

Cuti Malaysia January 30, 2013 at 2:39 pm

Kalo saya, suka gosok kat tumit nak hilangkan masalah tumit kering n merekah. Tak tau pula kulit pisang juga boleh memutihkan. dah tau pas ni boleh cuba
Cuti Malaysia recently posted..Tempat Makan di Bangi: Apa Yang Menarik Bersarapan di Roti Canai DBukit?My Profile

Reply

Danny April 27, 2013 at 3:39 pm

First day try…tggu sebulan t kesannye

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!