white

Minum 100 plus semasa Mengandung?

by Pen Merah on November 15, 2011

in Sihat dan Kurus

 

Biasanya aku rasa orang cuma tahu minuman 100 plus cuma sesuai untuk atlet takpun kalau demam denggi tapi ibu mengandung apa kesnya pulak? Takde kes pun cuma aku nak share khasiat air minuman tenaga bagi yang tak tahu aje. Wuwuwuuuu.

200811111800.100plus Minum 100 plus semasa Mengandung?

Bulan puasa, biasanya ibu mengandung mesti rasa pening akibat muntah yang berlarutan dan mudah sakit kepala. Ehhh tak sama ker? Lebih kurang tapi pening ni kira ringan sikit la kan cuma jadinya macam ni sebab kekurangan air dan badan kepenatan dan mungkin jugak kekurangan gula dalam badan. Time pegnen, semua benda nak kena pantang sudahnya nanti mesti ada terskip menu penting. Isk! Isk!

IMG 3860 Minum 100 plus semasa Mengandung?

Jadi, pentingnya minuman 100plus ini sebabnya kandungan gula dalam darah akan seimbang dan cecair dalam badan sentiasa mencukupi. 100 plus ni dikira penyelamat sebabnya mempunyai imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration.

P/s: Minuman isotonik baik diminum kerana ideal untuk menggantikan garam elektrolit yang mungkin hilang akibat muntah yang berpanjangan. Kiranya pemberi tenaga bila badan keletihan. Wuwuwuuuu.

{ 20 comments… read them below or add one }

missVanilla November 15, 2011 at 2:41 pm

wahh…. nasib baik ika pengemar 100plus. bley sihat berpanjangan klu mcm nie.

Reply

JMR November 15, 2011 at 2:50 pm

aku igtkn ko pegnen td..kahkahkah..
JMR recently posted..Gambar Perempuan Bogel & Gambar Lucah bersepah-sepahMy Profile

Reply

AZFARAH November 15, 2011 at 2:59 pm

air 100 plus ni kan minuman isotonik.berfungsi untuk seimbangkan cecair dalam badan .(kelurkan balik subjek bio form 4.haha)
AZFARAH recently posted..SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!My Profile

Reply

katek November 15, 2011 at 3:04 pm

kalo rasa nak demam, pening, atau nak pengsan, elok la minum 100plus…

Reply

AZFARAH November 15, 2011 at 3:10 pm
Wanie November 15, 2011 at 3:27 pm

aikkk, pregnant ke ni kak?hehe
org pregnant better minum ait glukos ke atau air manis yg lain..air gas macam bahaya lak baby dlm kandungan tu =)
Wanie recently posted..Pengalaman Interview Catering DietitianMy Profile

Reply

Wanie November 15, 2011 at 3:27 pm

*air glukos
Wanie recently posted..Pengalaman Interview Catering DietitianMy Profile

Reply

Admin November 15, 2011 at 3:38 pm

oit, kawen pun belum meyhh..

Reply

Wanie November 16, 2011 at 2:47 pm

muahahaha :mrgreen:
Wanie recently posted..CONTEST TEKA HARGA BURGER!!!My Profile

Reply

maya_mustwany November 15, 2011 at 3:43 pm

mana kak ngah???
bior dia baca entry ni..kak ngah kan dah bz dok photoshoot.hihih
maya_mustwany recently posted..GUNA TOKEN UNTUK NAIK LRTMy Profile

Reply

ainaamy November 15, 2011 at 3:44 pm

entri ni sepatutnya bulan puasa . tapi takpe maklumat berguna jugak . hheh ,.
ainaamy recently posted..Apa beza social share dengan social seeding dalam Churp2 ?My Profile

Reply

AcidFlynN Wraith The CoCooN November 15, 2011 at 3:50 pm

entry yang bagus, tak semestinya pada bulan puasa sebab ibu mengadung tak kira bulan hahahah.. asal boleh je dan petua tu bagus gak la kan. Akak Pen Merah prepared petua awal2 neh. hahah
AcidFlynN Wraith The CoCooN recently posted..::Construction::BOT::My Profile

Reply

kang hyun mi November 15, 2011 at 3:53 pm

maslahnya… Sya x suka mnum 100 plus..! :)

Reply

ascil November 15, 2011 at 4:10 pm

gua main tibai je 100 plus tanpa tahu khasiat.haha.
ascil recently posted..soalan SPM untuk hari nih.My Profile

Reply

nurul November 16, 2011 at 3:08 am

betul tu kak..sy pn slalu gak minum 100+ ni..esp ble mgrin sy dtg..hehehhe..slh 1 ubt gak selain sy minum air limau suam..100+ terbaekk!
nurul recently posted..Aku bukan LelakiMy Profile

Reply

sis92 November 16, 2011 at 5:45 am

ngeh2..sis selalu beli 100plus tiap kali naik bas :D
sis92 recently posted..WORDLESS WEDNESDAY ^_^ Scary CakesMy Profile

Reply

arfahani November 16, 2011 at 3:39 pm

kat egypt mcm xde 100plus..ha’ah2,xde..sobs
arfahani recently posted..semangat je memasak HAHAMy Profile

Reply

Finaz Jaafar November 17, 2011 at 4:21 am

bila penat memang cara ah dapat teguk 100plus ! seriously! wee~
Finaz Jaafar recently posted..Bekal Makanan Dari RumahMy Profile

Reply

cytah_lovicry November 19, 2011 at 1:54 am

memang fvourite dah nie.. huhu

Reply

syazwani abass February 2, 2013 at 4:42 am

saya sokong sangat2 kenyataan di atas.Ikutkan pengalaman saya kali nie dah masuk anak ke3 saya hamil. mmg minum 100plus bagus utk saya lagi2 ketika saya hamil.alhamdulillah sedikit sebanyak dpt kurangkan rasa mual dan dlm masa yg sama beri tenanga kerana saya adalah ibu yg bekerjaya.kadang2 rasa penat sgt2 diawal kehamilan dgn tugas di ofice dan kerja rutin dirumah.Alhamdulillah dgn 100plus saya sentiasa bertenaga dan dpt kurangkan rasa mabuk diawal kehamilan.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!