0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

be

Alhamdulillah walaupun aku kebizian ke sana sini hampir sebulan tapi buffered earning untuk blog penmerah tak pernah kusam. Sebelum ni, kerap jugak dapat sponsored post dari nuffnang tapi dua tiga bulan nih dah semakin kurang. haha! Maybe aku dah kurang update blog macam dulu performance yang dilihat dah tak sehebat sebelum ada online shop. Tapi masih ada lagi Buffered Earning yang berduyun-duyun masuk jadi takdelah rugi trafik yang ada. Bulan mac saja aku dapat 7 be tanpa sedar.

tt2

Hasil buffered earning tu boleh dikira hasil daripada trafik setiap hari dari blog penmerah. Kalau korang tengok trafik 3k-7k tu maknanya hari yang berkenaan waktu aku tak update blog. Bukan malas tapi aku kena stabilkan income untuk terus hidup. Kalau dulu, sehari tak update blog, mesti dah macam cacing kepanasan tapi sekarang terpaksa redha bila tak mampu nak update blog.

3 bulan ni, aku dah kurang ambil mana – mana advertiser luar yang nak beriklan kat blog. Jangan kata untuk blog tapi fanpages pun sama. Aku tak cukup masa untuk layan email dan pm inbox mesej yang ada. 80% income blog cuma bergantung pada nuffnang. Kalau banyak iklan masuk tu maknanya dari nuffnanglaa tu tapi kalau takde, maknanya akhir bulan menggigit jari jekla. Tapi setakat nih, masih ada rezeki untuk blog aku yang tak seberapa nih. Alhamdulillah hanya mampu bersyukur. >.<

tt1

Sekian lama blog penmerah aku nih payah bebenor nak mencecah 20k++ akhirnya hari ni dapat jugak. Sejak facebook buat limit reach untuk setiap audience kat user dorang, trafik aku dah tak macam dulu. Memang payah nak dapat 20k ke atas setiap hari tapi usaha tetap usaha sebab trafik nih kira harga untuk bagi advertiser suka dengan blog penmerah.

P/s: Kukuhkan nama dalam dunia blog bukanlah sesuatu yang mudah. Sebelum nih, aku fikir 3 tahun berblogging, berusaha dan tunjukkan bakat yang ada akan bagi orang nampak kita pun di antara mereka yang bersungguh tapi sekarang aku dah redha. Tak perlu mengejar sesuatu yang belum pasti dan hanya mungkin fantasi di dunia realiti. Rilek dan chill out! Kalau dah rezeki takkan ke mana pon. haha! Peace!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });