0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Tajuk entri macam hape jek kan? Mesti korang ingat aku nih berlakon betul – betul tapi sebenarnya bukan berlakon sangat pun saja kasi gempak sikit kat dalam blog. Kahkahkah! Sebenarnya, aku tak tahu pun hari nih kena shoot beberapa scene untuk advertisement Samsung Smart Tv tapi lenjan saje laa kan. Nak kata jadi model memang tak layak apalagi nak jadi pelakon tapi dah kena jadi bidang terjun, redah jekla labu.

Sepatutnya hari ni aku ingatkan ada event untuk Smart Tv Samsung yang terbaru so dengan yakinnya aku pergi macam biasa. Sekali hamek, rupanya dorang buat ni khas untuk 6 orang blogger jek. Time sampai tu, kitaorang melepak sesambil tengok Smart Tv terbaru dengan rasa eksited. Full entri aku akan up lepas balik dari ABPBH esok ye. Sabar. Sabar.

Muka eksited sebelum tahu kena berlakon. Kemain eksitedkan terutama yang sebelah aku tuh. Tapi aku dah jampi dah biar dia beli Tv Samsung yang terbaru nih. Terbaik punya!

Apa benda la kan sampai kena angkat tangan tu? Kitaorang kena buat scene bercakap dengan TV. Woaahhhh jangan tak tahu, Samsung dah perkenalkan Tv yang boleh faham bahasa korang. Macam mana? Kena la tunggu review aku nanti.

Dorang semua kena berlakon sama takde yang terkecuali tak kira korang malu ke hape haaa memang kena buat. Aku yang tak tahu nak buat ekspresi muka pun layan jek janji dah bagi yang terbaik. Masa duduk dengan dorang, aku rasa rileks jek sekali bila depan kamera ohhhhhhcrappppp! Berdebar gila! Teringat kata – kata Maria Elena hari tu ”buat apa nak takut dengan kamera kecik tu”. Betul jugakkan? Boleh pulak aku lupa kata – kata dia masa kena berlakon tadi. Kahkahkah!

Iklan ni cuma sekejap jek tapi setiap scene huii makan masa hampir 2 jam lebih. Lama jugakkan? Macam mana laa pelakon boleh sabar dengan masa yang lama. Kagum kejap! Aku yang menunggu turn hari ni dengan berdebar plusss kecut perut pun boleh seram sejuk sampai 2 jam. Bapak penakutkan? Well, darah aku bukanlah darah pelakon ye! Harus aku diingatkan tuhhhh. Muahahaaaa.

Dalam banyak pelakon sambilan tadi, aku suka dengan MyVitrd punya scene. Wallaweh! Penat aku kena tahan gelak dalam perut sambil  tengok dia punya part buat ekspresi muka dengan gelak. Sesungguhnya, dia boleh menjadi pelapis JJ Hitz.fm sampaikan hampir semua orang gelak dengan ketawa beliau.

 

 

Masa rakam scene tu, semua kena diam tak boleh bersuara sampaikan nak gelak pun aku cuba kontrol dalam perut. Hebatkan tapi bila tengok part kedua dia punya gelak tu seyes aku dah tak boleh nak kontrol. Terkeluar jugak suara aku gelak. Baidewey, seronok jugak jadi bidang terjun ni dapat jugak pengalaman free. Bukan senang nak cari bakat dalam diri masing – masing. Thumbs up buat korang semua tadi ye!

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });