0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

DG Smart Plan and My Android Phone

Dua tiga hari nih aku ketensionan sebabnya blackberry yang baru beli dah hang berkali – kali. Panas hati keluarkan duit tapi dapat phone macam harem menyusahkan hidup. Nampak gaya macam nak bertukar phone tapi pilihan hati melekat pada Samsung Galaxy SII. Baru nih time samsung buat roadshow kat One Utama, sempat jugak aku godek android phone. Slim? Vivid? Fast? Wow! Semua digabungkan menjadi satu memang smartphones terbaik!

Tadi aku godek-godek website Digi sebabnya aku nih pengguna digi yang setia dah hampir 4 tahun tambah pulak smart plan dari Digi macam gempak. Pantang tawaran hebat mesti takkan lepaskan peluang. Mungkin sebab aku postpaid user jadi minat nak pilih plan tu mestilah utama kan Digi dari telco lain. Kenapa aku pilih Samsung Galaxy S II? Sejujurnya aku bukanlah minat dengan smartphones canggih bagai tapi aku nih dikategorikan gila pada kamera.  Minat semua orang tak sama kan. Bukan sebab aku suka bergambar tapi aku suka ambil gambar jadi at first place mesti sebab kamera.

Bukan semua tempat aku mampu usung DSLR gedabak tuh jadi kalau dapat Galaxy S II ni dah konpem laa menyenangkan hidup. Dengan  4.3″ SUPER AMOLED bukan sekadar boleh nampak tahi lalat kat muka tapi jerawat pun tak boleh larik! Mampu? Kahkahkah!

Tapi setakat kamera aje belum mampu buat aku teruja tapi bila tengok perantai dia dilengkapi dengan Dual Core Application Processor perghhh perghhhhhh teruja makcik!! Cuba bayangkan, korang boleh surf internet dengan kelajuan maksimum tambah pulak takkan ada hang punya lahhh. Listkan aje application yang korang nak guna mesti Samsung Galaxy S II takkan mengecewakan. Ecehhhh, pandai kan aku promote?

Buat aku tersenyum lagi malam nih bila tengok plan yang Digi tawarkan. Semakin lama semakin murah semakin menarik hati. Samsung Galaxy S II nih ditawarkan dengan dua plan iaitu Digi Smartplan 48 dan Digi Smartplan 68. Ikutkan cadangan aku, better ambil yang Rm68 sebulan kiranya macam bayar broadband pejam celik ehh dah habis bayar. Tak sedar pun setahun tuh macam dua tiga bulan aje dahlah boleh saving sampai Rm460. Murahh woaaahhh!

Tapi kalau nak lagi mudah, boleh guna installment sebabnya takde interest jadi Ah Longgg takkan carik maaa. Senang cerita, Digi ni memudahkan pengguna supaya boleh keep up dengan keperluan semasa. Cuba korang tengok perbezaan Digi dengan telco lain siap ada bagi diskaun rebates untuk pengguna Digi. Bukan setakat 25% tapi sehingga 100% diskaun kalau penggunaan bil melebihi Rm200 sebulan. Jimat gila kot! Rugi makcik kalau tak angkut satu!

P/s: Jadi kalau korang nak beli smartphones, aku cadangkan ambil Digi Smartplan Plan sebab banyak saving dan siap ada diskaun. Kadang – kadang penggunaan bil bukannya mampu nak dikawal sangat jadi makin banyak kita guna, tak pasal – pasal dapat free aje. Ko hado? Kahkahkah!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas