0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

pari-gaza

Puluhan ikan pari Mobula telah terdampar di pesisiran pantai di Bandar Gaza secara misteri dan nelayan Palestin telah menjualnya di pasar.pari-gaza5
Ia adalah kali pertama ikan tersebut dilihat di pantai selama enam tahun, dan laporan video tempatan menunjukkan nelayan sedang memeriksa keadaan ikan pari tersebut. Ikan pari Mobula kelihatan agak sama dengan spesis ikan pari Manta dan boleh mencapai lebar sehingga 17 kaki.

pari-gaza4

Menurut kata seorang pakar ikan Pari,  Bob Rubin, ikan pari ini seolah-olah mempunyai darah pada “siripnya”- sirip dibahagian dada apabila dijumpai. Mungkin ikan-ikan ini telah cedera apabila berlanggar dengan perahu, batu, pasir, atau antara satu sama lain.

pari-gaza3

pari-gaza2

Ikan pari ini mampu mencapai berat 76kg dan dijual pada harga 5 shekel ( Rm4.21) untuk 0.5kg di pasar tempatan. Ikutkan pada ikan terdampar macam ni, korang rasa boleh ker dibuat makan? Manalah tahu dorang terdampar kerana pencemaran ker? Haa kan bahaya kalau dijual macam tu jek, ye dak?

 

Apa pendapat korang? Jom share.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });