0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Hari terakhir untuk cabaran Malaysia Tourism Hunt ni habis kat Pasar Payang dan terus aku bertolak ke Pulau Redang. Penat toksah cakaplah boleh kembang hidung dengan bau harum dari kiri kanan. Kitaorang semua bertolak dengan feri untuk terus check In di TARASS Hotel. First time aku dengar nama hotel 5 star ni wooo!

 Setiap kali sampai memana, dorang ni memang havoc sampaikan Kak Ita pun boleh terpengaruh sekali. Hikhik

 

 ^_^

Semua dah ready bertolak ke Pulau Redang. Cer tengok agaknya siapa paling teruja sekali nak snorkelling? Hikhik

 dengan incik Hisyam dari gaya travel.

 Pemandangan di Pulau Redang. Cantik kan.

 Picture taken by Sony Nex-5n

Apa yang best kat Pulau Redang selain snorkelling semestinya air yang jernih dan pemandangan yang sangat menarik. Tapi time aku datang dah tengahari sangat so aku tak join aktiviti snorkelling. Bukan taknak menggelapkan kulit cuma malas nak salin baju. Hikhik

Dah habis meronda sambil bersantai, masa untuk lepaskan anak penyu pulak. Datang terengganu kalau tak tengok penyu tu rugilah kan? Aktiviti melepaskan penyu ni antara aktiviti kemestian terutama untuk pelancong yang datang ke Terengganu.

 Seronok nampak anak penyu gigih bergerak ke gigi air.

Comel pulak nampak anak penyu nihh berenang.

Malam tu selepas balik dari Redang, terus kitaorang bersiap untuk dinner bagi pengumuman keputusan Tourism Malaysia Treasure Hunt 2012. Alhamdulillah, team aku dapat 1st Prize Winner. Rezeki dapat team mates yang senang nak bekerjasama tapi rasanya mesti lepas ni susah dah nak dapat group best macam dorang. Sobs. Sobs..

P/s: Thank Tourism Malaysia yang sudi invite aku untuk aktiviti best kali ni. Harap lepas ni dapat lagik. Dengan program Tourism, banyak pengalaman baru terutama pergi tempat yang aku tak pernah tahu dan paling best dapat merasa tidur kat hotel 5 star. Hikhik

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });