0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam

Wahhhh tetiba tertempek gambar motor Kawasaki Z800 kat dalam blog penmerah aku. Mesti korang tertanya – tanya sebab sebelum nih aku tak pernah stories dengan korang pasal motor kecuali kereta jek. Kawasaki Z800 nih antara pilihan untuk aku dapatkan dalam masa terdekat nih. Smart gileee!

Dalam beberapa bulan ni, aku dah mula aim untuk dapatkan motor besar supaya senang nak meredah jam bila turun ke event. Ikutkan nak beli motor biasa tapi untuk lebih kepuasan, aku cuba dapatkan dan berusaha sehabis penat lelah untuk dapatkan motor idaman. Kalau takde impian, mesti usaha pun takkan ada jadi dah ada Aim nih, semangat bekerja tuh berkobar – kobar sikit walaupun banyak halangan  yang datang.

Ikutkan hasratnya nak membeli Ducati Monster tapi ramai yang cakap spare part mahal woooo! Mana nak cekau duit bebanyak ye dak?  Salah satu sebab sebulan lebih nih blog penmerah kurang update macam biasa nih la dia. Aku banyak habiskan masa mengumpul duit dan bekerja keras untuk dapatkan Kawasaki Z800.

Antara Hijau dan Hitam, mungkin aku akan ambil warna hitam kot? Siapa kata dengan berblogging, berfacebooking 24 jam takkan mampu untuk memiliki aset? Betulkan minda dan teruskan berusaha untuk melangkah ke depan walaupun ada halangan yang akan buat kita patah semangat tapi satu je aku pegang sehingga hari ini. Asalkan niat kita ikhlas dan kuat semangat insyaAllah kita akan dapat apa yang diusahakan. Walau seteruk mana mulut orang berkata – kata, rezeki tu Allah dah sediakan untuk kita.

P/s: Jangan kerana ada secalit perasaan DENGKI, kita lupa di mana dan macam mana kita bermula sebelum berjaya. Semoga aku di antara mereka yang sentiasa berpijak di bumi yang nyata. InsyaAllah. z800!! Here i comeeeeeeeeeeeeee! hikhik

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });