0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Dah lama aku tak story pasal Camera latest yang aku guna dari Casio iaitu Casio Exilim Ex- TR15. Kali ni aku cuba main dengan fungsi Artshot iaitu Fisheye dengan Miniature. Antara sebab aku pilih kamera ni, korang mesti dah baca kan entri lepas kat fungsi kamera ni. Kali ni aku cuma lebihkan pada Fisheye sebab nanti letak bebanyak korang yang pening. haha.

Miniature ni korang boleh fokus kat area tengah tengah tu. Dalam gambar kolam, korang boleh nampak, area lain semua jadi blur tapi lebih fokus pada area kolam renang.

cimg0046  Kenapa aku Jatuh Cinta dengan Casio Exilim Camera EX TR15

Boleh adjust brightness untuk nampak smooth dalam Artshot Make up.

Sebenarnya dalam kamera ni ada banyak fungsi ARTSHOT yang korang boleh pilih kiranya tak perlu nak edit bila masuk dalam komputer tau. Semua dah lengkap dalam ni;

1. HDR Art
2. Sparkling Shot
3. Toy Camera
4. Soft Focus
5. Light Tone
6. Pop
7.Sepia
8.Monochrome
9.Miniature
10.Fisheye

Fisheye mode

Nampak kucing aku jadi gemuk. haha!

cimg0056  Kenapa aku Jatuh Cinta dengan Casio Exilim Camera EX TR15

HDR mode

cimg0057  Kenapa aku Jatuh Cinta dengan Casio Exilim Camera EX TR15

Sparkling mode

CIMG0002

Toy mode

CIMG0060

Soft focus

Amacam? Banyak tak fungsi kamera ni? sebenarnya ini cuma sebahagian tau ada lagi yang aku nak kongsi dengan korang lepas ni. Biasanya jarang ada kamera yang lengkap ada macam – macam apps yang korang tak pernah terfikir pun. Nak tahu lagi kena tunggu aku update lepas ni ye! Maklumat lanjut untuk korang tengok tengok dulu;

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });