0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Lega bila Masalah Sendi Dah Diatasi l TQ Livewell

Korang pernah tak alami rasa lenguh sendi dan kadang – kadang rasa kebas dan sakit? Belum lagi nak pijak kaki atas tanah? Padahal tengok pada usia macam muda lagi sepatutnya takde masalah sendi sangat kan? Tapi tu laa..

2 bulan lepas, masa aku pergi Korea, masalah utama aku time tu,lutut aku sakit. Nak bergerak kena berpaut pada kawan dan nak berjalan kaki, peritnya tak tahu nak gambarkan. Time tu yang tahu rasa macam nak keluar air mata. Walaupun cuba nak bertahan tapi aku mengalah jugak sebabnya terlalu sakit.  Banyak kali aku urut dan letak minyak panas tapi masalah tetap sama.

Paling sakit masa nak kena naik tangga. Time tu jugak aku lagi sanggup menunggu dorang habiskan sesi lawatan kat pejabat  Korean Air daripada join sekali sebabnya terlalu sakit. Punca pun tak tahu dari mana semuanya bermula.

penmerah

Balik dari melancong, aku usha suplemen untuk atasi masalah sendi. Pernah pergi klinik untuk injection sebabnya doktor cakap tulang aku bergesel dan tak boleh buat kerja terlalu berat. Boleh lah bertahan sekadar nak berjalan dekat tapi kalau nak travel lagi memang parah. Bukan apa, aku ni kuat berjalan jadi sebelum lagi parah sebab tu aku cari suplemen yang boleh mengurangkan sakit sendi yang menyerang time aku kuat berjalan. Antara yang produk yang sangat bagus, produk OsteSAMIN plus Chondroitin dari LIVE WELL.

Sebenarnya tak banyak suplemen yang bagi efek ketara bila kita makan. Banyak jugak aku ambik sebelum ni tapi sekadar nak hilangkan rasa sakit sekejap tu boleh la korang try tapi OsteSAMIN plus Chondroitin memang terbaik!

Geseran antara tulang ni mudah terjadi bila korang angkat beban yang tak sepadan dengan berat korang. Masa aku pergi korea tu, barang yang aku bawak boleh tahan banyak dengan berjalan non stop. Bukan sehari tapi dekat seminggu. Mau tak menangis lutut aku. Bila amek OsteSAMIN ni, suplemen ni boleh membantu masalah sakit sendiri dan bila berdiri tu, korang akan lebih fleksibel.

lv4

Fungsi OsteSamin Plus Chondroitin;

Melegakan sakit sendi

merawat osteoartritis

mengurangkan kekejangan

mengurangkan keradangan

Membina semula dan pembaikan rawan

sendi melincirkan

Menggalakkan kesihatan sendi

meningkatkan mobiliti

meningkatkan fleksibiliti

Bagaimana sakit sendi boleh terjadi?

Penyakit ni terjadi apabila kekurangan Glucosamine dan Chondroitin yang akan melambatkan pembaikan tulang rawan dan tisu lain. Osteoartritis terjadi apabila tulang rawan sendi mengalami kerosakan. Rawan adalah sebahagian daripada sendi yang merupakan bantal hujung tulang dan membolehkan pergerakan mudah sendi. Orang yang mengalami osteoartritis apabila tulang rawan mereka mula haus. Kalau dibiarkan, korang mungkin tak boleh nak berjalan seperti biasa.

Macam mana pengamilan OsteSAMIN Plus Chondroitin?

Makan 2 kapsul 2 kali sehari 15 minit sebelum makan.

 

P/s: Kalau nak hasil yang lebih puas hati, korang kena makan selama 3-4 bulan baru rasa keberkesanan pada tahap maximum. Berjalan ni dah macam rutin harian kita bila mampu duduk jek mesti mula rasa menyesal sebab taknak jaga kesihatan dari awal. So korang, jaga sendi elok elok ya!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });