0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

badge22

Dua tiga hari ni, blog aku berhabuk sekejap memandangkan baru hari ketiga bermula dengan bisnes online shop. Haaa rasa rugi pulak ada fanpages 1m, 100k++ tapi aku tak menggunakan sebaiknya. Semuanya terdetik lepas tengok partner online shop Nisa Kay yang asyik pujuk bergerak sama untuk berniaga. Maklumla fulltime blogger nak harapkan bisnes lain memang takdak. Nak harapkan advertiser blog, huuuu aku takde woow faktor untuk menjadi yang bertuah. Haaaa serah pada Allah jekla. Hikhik.

Bermula ahad baru ni, secara rasminya online shop aku akhirnya beroperasi. Diberi nama PenMerah Shoppe yang kini hampir mencecah 10k sudahhhhh. Target aku nak capai 50k tapi macam banyak sangat kerja yang kena manage dua tiga bulan ni jadi fokus dulu mana yang penting. Dulu aku berharap boleh menjadi blogger eksklusif tapi sekarang aku nak expand kan jenama PenMerah. Harap ada rezeki kat situ.

Semalam jugak haaaa siap jugak logo rasmi untuk PenMerah Shoppe. Aku nih simple orangnya tak suka benda yang blink – blink dan tak suka benda yang menyusahkan. Jadi, macam mana hasilnya? Semua badge, keychain dan mungkin satu masa nanti T-shirt pun akan dikekalkan dengan logo yang sama. TQ pada kengkawan yang sudi support online shop dan jugak blog merah aku nih. Semoga tahun ni memberi lebih rezeki buat blog penmerah. Amin.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });