0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa.

Masalah rambut berminyak ini aku rasa semua orang pun ada terutama bila hormon tak stabil. Masa muda dulu – dulu, takdelah kerap sangat berminyak tapi kulit kepala mula bermasalah bila aku kerap tukar shampoo. huhu!

Time budak – budak, aku main rembat shampoo yang family aku guna macam Rejoice, Pantene dan Sunsilk. Semua itu sebab pengaruh televisyen punya pasal laa. haha.Tapi bila dah rambut bermasalah barulah aku tahu rupanya shampoo yang aku asyik guna itu sebenarnya merosakkan lagi kulit kepala. Makin lama kulit kepala aku semakin berminyak sudahnya banyak gugur. Sedih tapi aku cuba pergi repair kat yun nam tapi berapa lama boleh bertahan kalau sebulan aku kena keluarkan 3ribu? Tokey balak pun pokai dol! haha!

Kulit kepala semakin bermasalah bila aku bekerja kat kantin sekolah. Persekitaran mainkan peranan penting jugak sebenarnya dan kalau duduk kat kantin sekolah, setiap hari menggoreng, bermain dengan makanan berminyak, dengan suhu yang tak stabil, rambut akan mengeluarkan minyak dengan berlebihan. Lastnya, sehari rambut aku gugur dekat 100 helai. Perghhhhh hebat tak? Kohkohkoh!

Korang ada tak masalah rambut berminyak macam aku? Kalau ada, meh share sini. Cara mengatasi masalah rambut berminyak, aku akan update selepas ini. Kohkohkoh!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });