0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

 

Alex:: I like to move it..move it..

Gloria:: He like to move it..move it

Marty:: She like to move it..move it

Melman:: We like to move it..move it

madagascar_three_ver3

Woaahh kali ini dengan rajinnya aku nak cuba menang untuk tiket filem Madagascar 3 ; Europe’s Most Wanted. Korang pernah layan Madagascar? Dulu masa memula aku ingat cerita budak – budak sekali layan perghhh terus jatuh cinta meyhh. Kali ni aku nak kongsi dengan korang watak yang tersangat aku suka dalam Madagascar. Alaa korang pun mesti ada suka yang memana kan?

 

Dalam filem Madagascar 3 ; Europe’s Most Wanted ni aku pilih Marty si kuda belang yang merupakan kawan baik kepada Alex. Haaa kalau korang belum tau, Alex tu adalah singa. Aku suka Marty ni sebab dia unik dari karakter lain sebabnya walaupun dia kerapkali mendatangkan masalah tapi dia jugak yang sebenarnya menggabungkan kawan-kawan ketika hampir berpecah.

Paling tak boleh blah bila dia mempunyai krisis identiti yang mana dia tak boleh nak tentukan samada badan dia mempunyai jalur putih ataupun jalur hitam.

“I’m ten years old. My life is half over and I don’t even know if I’m black with white stripes or white with black stripes!”

~ Marty the Zebra, Madagascar ~

Walaupun sikap Marty kadang-kadang macam gila-gila, kelakar , bijak tapi kengkadang selalu memperbodohkan diri sendiri ye jugak tapi part paling best sebab dia sentiasa lebihkan kawan-kawan dari dia sendiri.

P/s: Tak sabar nak tengok gelagat Marty dan Alex untuk filem ketiga Madagascar nanti. Mesti gelak tak hengat dunia.

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });