0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

IMG_9923

Baru ni aku sempat bersama studet UCSI tengok dengan lebih dekat kereta terbaru dariEdaran Tan Chong Motor (ETCM) iaitu Nissan Leaf yang mana 100% eletrik woo. 

IMG_9947

ETCM memulakan kempen kesedaran EV pada Mei 2012 melalui pelbagai projek seperti program Duta LEAF, pameran bergerak LEAF dan seminar-seminar EV.Nissan LEAF merupakan kenderaan elektrik 100 peratus sifar emisi pertama yang dihasilkan secara massa.

IMG_9925

Masa aku duduk dalam kereta ni, bunyi memang takde dan smooth macam kereta biasa cuma ada beberapa button baru yang kena biasakan diri. Eceh macam aku pulak yang drive padahal jadi penumpang kat belakang jek. kekeke!

IMG_9934

Apa yang paling aku suka dengan design Nissan ni adalah pada stereo pemain tu yang mana kalau korang biasa dengan Nissan mesti perasan dia punya audio tu boleh adjust atas bawah terasa macam bawah kereta dalam filem Men In Black lak. haha. Nak hidupkan kereta nih pun memang tak sama dengan kereta Malaysia siap ada press button dan gear yang ciput jek keciknya.

IMG_9956

Setakat nih, tempat nak caj elektrik untuk Nissan Leaf cuma ada di KLCC dan harga pun belum keluar lagi. Kalau dah banyak stesen untuk cas elektrik ni mungkin menjadi pilihan hati untuk menjadikan kereta idaman.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });