0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Baru ini separuh hari aku habiskan masa di Workshop bersama Digi atau senang bahasanya Digi Fandroid Day. Agak ramai yang datang untuk bengkel digi ini tapi apa yang aku harapkan mestilah untuk tahu lebih tentang Android Ice Cream Sandwich.

Time datang tu dapat briefing kejap lepas tuh main games. Rasa macam kanak – kanak pun ader! Kitaorang main games ninja slice woaahhhhh! Konpemlah aku kalah sebabnya aku bukan kaki games lagi dah. Orang tua kata dah pencen semua skill dah takde.  Nampak tuhhh? Kemain Madammondoq slice buah-buahan mesti adameben teruja! Kahkahkah!

Kitaorang tak menang pun sekadar pandang dari jauh – jauh kumpulan yang bawak balik Kit Kat. Spot UzairOthman. huhu.

Dah habis main, masuk balik dalam workshop tapi kali ini turn James dari google Malaysia. Bukan senang woaahh nak dengar talk dari dia tapi bernasib baik jugak aku terpilih sekali. Time dia bagi penerangan pasal Android Ice Cream Sandwich haaa ternganga kejap. Sebelum ini, aku rasa iphone 4S dah buat aku teruja tapi lepas tengok demo dari James terus aku bertukar arah kepada Samsung Galaxy Nexus. Terbaik dari ladang!

Ice Cream Sandwich cuma ada pada Samsung Nexus sekarang ini dan bestnya phone Nexus sebabnya boleh bagi jawapan kalau korang gila games scrabbles. Tak payah susah – susah nak selak kamus bagai!  Bukan games tu jek lagi best Nexus boleh translate bahasa yang korang cakapkan dalam beberapa bahasa yang berlainan. Hanya dalam Samsung Nexus! Ehhh cam keling kan ayat aku? Kahkahkah!

Habis sesi penerangan kat bengkel workshop, kitaorang sempat meronda dalam kawasan Digi D House secara berkumpulan. Rugilaa dah datang tak melilau lagipun peluang bukan selalu ada. ye dakk? Rasa macam geng bas sekolah pon ado. huhu.

Cerr korang teka tempat apekahhh ini? Mula sampai aku hang jugak kejap tapi bila fikir balik ohhh customer service rupanya tapi tak sangka tempat dia perghhhh besar gila dan nampak santai. Yelah kan, orang kata customer services ini laaa kerja yang paling susah sebab kena banyakkan sabar. Santai jer nampak? Teringin jugak nak merasa kerja macam ni kan?

 Woaahhhhh feeling lelebih menang Samsung SII? Well, hari tuhh saja jek propa lebih menang Galaxy Samsung SII bak kata orang tua – tua dapat PEGANG pun jadik lerrr! Kahkahkah!

Dalam  workshop Digi Fandroid ini sebenarnya ada grandprizes untuk mereka yang tweet dengan jawapan yang betul dan pantas tapi malangnya aku bukanlah pengguna tegar blackberry konpemlah kalah. Waaahhh taknak mengaku kalah tuhh. Kahkahkah! Pemenang nyaa tu haaa yang senyum paling lebar. Cerrr teka saper? Tahniah buat Nisa Kay dengan kemenangan Samsung SII dari DIGI. Tuuu lahh tuah ayam boleh nampak kat kaki tapi tuah manusia hui siapa yang tahu.

P/s: Kalau ada bengkel macam nih banyak kali pun takpe sebab banyak info yang aku dapat. Walaupun santai tapi banyak benda aku belajar dalam beberapa jam. Mana nak dapat meyhhh! Thanx again buat Nuffnang dan Digi.

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });