0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

 

Ketika ingin mennyediakan bahan, jangan sesekali biarkan air terkena pada coklat. Coklat memang pantang terkena air kerana apabila dicairkan, ia akan bergumpal dan tidak cantik untuk menghasilkan coklat atau kek.

Ketika mencairkan kepingan coklat, ia juga harus menggunakan suhu bersesuaian. Jangan terlalu panas atau sejuk kerana ia akan menjejaskan kualiti tekstur yang dihasilkan, sekali gus menyebabkan coklat atau kek tidak cantik. Selain itu, kepingan coklat yang pernah digunakan jangan dibiarkan terdedah dan masuk angin kerana ia juga boleh menjadi penyebab coklat bergumpal ketika dicairkan.

Bagi memastikan lebihan kepingan coklat yang belum digunakan tidak terjejas rasa dan kualitinya, simpan di dalam bekas kedap udara pada suhu bilik. Jangan letak di tempat panas atau peti sejuk kerana ia mudah rosak dan rasanya kurang enak.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });