0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Gambar HDR dari Casio Exilim EX-TR15. Smart kan? Kalau gambar cecantik aku suka nak share dalam instagram tau memandangkan I Phone 5 aku asyik hang so sekarang ni penyelesaian mudah dengan adanya kamera canggih ni. Rupa bentuk pun dah sama macam handphone. Pergi memana bawak keluar mesti orang ingat aku guna phone. Compact dan ringan!

Aku suka gila main fungsi ARTSHOT dalam  camera Casio Exilim EX-TR15 terutama mode POP. Pop ni maksudnya dia naikkan warna jadi terang macam gambar bangunan korang tengok tu. Memula aku try kat kereta perodua warna kuning sekali perghhh cantik. Jatuh cinta terus! haha!

Tapi gambar cecantik kalau tak boleh share memane tak best kan ye dak? Tapi dengan  camera Casio Exilim EX-TR15, semua tu aku tak pening dah sebabnya ada WIFI. Boleh transfer direct jek kat handphone tanpa guna laptop bagai. Mudah dan senang.

Memula tu aku ni pun tak berapa nak pandai tapi dah ada sebijik aku godek jugak untuk belajar. Benda pertama, korang kena search google store atau App Stor untuk download apps EXILIM.

Lepas korang snap gambar, tekan gambar replika phone tu lepas tu amek fungsi Send to Phone. Jangan lupa ON kan wifi phone korang tau sebab kat situ korang kena klik WIFI dari Casio Exilim EX-TR15.

Dah nampak pilihan gambar, korang cuma perlu TICK untuk gambar yang korang nak pindahkan pada smartphone tu. Lepas tu tekan OK!

Tak lama, skrin akan keluar Send to phone. Masa ni korang kena check WIFI kat smartphone samada dah On atau belum untuk pindahkan gambar ker smartphone korang.

Gambar akan mula dipindahkan secara direct ke smartphone dengan kelajuan maksimum ya! Memang terbaik! Kualiti gambar bila upload pun masih sama macam dalam kamera. Best kan? Nak bawak ke mana mana pun mudah tau. Bagi aku yang penting, bila upload gambar cecantik dalam instagram dengan facebook secara tak sedar, ramai yang follow untuk tengok hasil kita amek gambar walaupun tak PRO tapi dengan kamera ni, function yang ada tu sangat membantu.

Baidewey, kamera ni ada banyak warna tau antaranya putih, hitam dan PINK. Warna pink superb cantik tapi warna putih dah macam tema aku dari awal. Maklumat lanjut untuk korang terjah–> https://www.facebook.com/CasioExilimMalaysia/

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });