white

Petua Hilangkan Kedut Pada Mata

by Pen Merah on May 26, 2012

in TIps dan Petua

Salam..

Macam tak sah kalau aku tak berkongsi petua dalam blog penmerah aku ni. Kali ni aku nak share petua hilangkan kedut pada mata. Kedut ni tak kira tua atau mudah kalau ada haaaaa mau mencari ubat hilangkan kedutan tu kat farmasi. Kali ni tak payah guna farmasi ye tradisional sudah. Kahkahkah!

petua hilangkan kedut pada mata Petua Hilangkan Kedut Pada Mata

Caranya;

Ambil sebiji telur ayam, pecahkan dan keluarkan isinya. Sebaiknya tuangkan atau isikan ke dalam bekas. Bila dah keluarkan isi tu cuba korang tengok kat bahagian kulit telur ayam tu macam ada sedikit buih-buih kecil kat tepi. Ambil lebihan buih tu dan sapukan pada mata korang.

Waktu yang sesuai untuk korang sapu adalah waktu malam ye! Antara sebab dia bila kita nak tidur, mata kita akan rest sebab dah tak bergerak sangat. Amalkan selalu ye. Selamat mencuba! Peaceee.

{ 2 comments… read them below or add one }

daya May 26, 2012 at 11:16 am

buih tu je ker? kalau gune telur tuh bole? :)

Reply

9n0L4 May 27, 2012 at 2:13 am

kalau yg tidur, asek usik mate camne eh. hehe.
9n0L4 recently posted..Day #1: Makan pulut / makan gulai?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post:

SKYBOX MURAH! MURAH! MURAH!