0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa..

walkout-plank

Kebanyakan perempuan tak suka nak buat weight training tapi bagi aku yang pemalas weight training tersangatlah sesuai. Dahlah mudah badan pun tak penat sangat. Weight training ni adalah latihan yang menggunakan berat badan sebagai bebanan contohnya sit up dan push up. Selain latihan yang mudah tu, ada lagi 2 senaman wight training yang berkesan untuk dilakukan.

 

Latihan Plank

Latihan plank adalah latihan yang membantu supaya badan lebih stabil selain menguatkan otot perut dan punggung. Wuwuwuuuuuu.

Walk Out Plank

Untuk membolehkan otot korang kuat dan boleh melakukan push up tanpa masalah, walk out plank adalah pilihan tepat. Latihan ni jugak dipanggil plank to push up. Caranya, meniarap kat lantai sambil tangan menahan di atas menegak lurus.

Statik Plank

Statik plank fungsinya sama seperti walk out plank cuma walk out plank lebih berkesan. Caranya adalah dengan melakukan posisi full plank kemudian menahan posisi ini dalam jangka waktu tertentu.

P/s: Blog aku ni nak kata ada exercise best macam takde cuma setakat aku kongsi senaman yang menyenangkan tapi berkesan kat badan sendiri aje. Muahahaaa.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });