0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

3 Kali Anak Saya Kena HFMD Gara-Gara Ibu Bapa Lain Yang Selfish !!

hfm

Penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD) sememangnya satu penyakit berjangkit yang boleh dihidapi kanak-kanak kecil dan amat menyeksakan.

Pastinya tangisan mereka yang dijangkiti HFMD boleh buat ibu bapa tidak tidur malam teringatkan kesshatan anak kesayangsn mereka.

Namun masih ada ibu bapa yang ambil sambil lewa tentang penyakit ini dan pentingkan diri sendiri. Mereka langsung tidak kuarantin anak jika terkena HFMD.

Ini seterusnya boleh membahayakan kesihatan anak orang lain.

Seorang ibu meluahkan perasaan kecewanya tentang sikap ibu bapa ini apabila anaknya kerapkali dijangkiti penyakit yang sama.

Jom baca: (luahan Hani)

Some parents are just so selfish and ignorant! dah tahu anak sakit kena HFMD, bawak pergi taman mainan, bawak pergi main indoor playground,pergi jugak hantar anak tu ke pengasuh/taska, pergi bawak lagi main kat shopping complex! Ignorant selfish!

Setiap budak reaksi terhadap virus penyebab HFMD mungkin x sama. Tapi tolong lah! Tu belum tengok lagi ulser dia dalam mulut. Mcm nightmare hokay! Ibu Aqil ni jarang nak post rant cm mak meroyan dalam FB ni tp agak2 lah.

Ni kali ke 3 dalam tempoh setahun and the worse one ever! Nak makan je menangis. Boleh pulak den ni amik cuti seminggu quarantine mak ngan anak kat rumah ni ha. Ada some parent selamba je bawak anak keluar hantar anak ke taska semua sampai berjangkit kat budak lain.

Penyakit ni berJANGKIT tau x berjangkit. Ok ibu is stress right now.

Setiap kali dia jerit sakit mulut sampai gigit tangan sendiri setiap kali tu ibu heartbroken.

Pesanan penaja: Tolong jangan jadi parent yang selfish, kalau anak kena HFMD, quarantine, stay inside ur home until fully recover

Kesian anak kecil jika terkena penyakiy ini. Harap semua pihak memainkan peranan yang penting dalam hal ini. Ibu bapa harus mengambil pendekatan serius dengan sama-sama kuarantin diri dengan anak jika terkena penyakit ini. -PENMERAHDOTCOM😳

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });