0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Masuknya bulan puasa mesti ramai yang dah lembik tak larat sebab menahan diri dari makan dan minum untuk memenuhi tuntutan puasa. Sebulan ni mesti badan  tidak bersemangat untuk habiskan kerja yang tertangguh setelah seharian berada di pejabat. Dengan kerja yang tidak menentu, pasti badan akan berasa cepat penat dan letih.

Ikuti 3 tips ini untuk berasa lebih segar untuk bekerja dan menamatkan aktiviti harian korang!

Curi masa untuk lelapkan mata 
Ramai percaya tidur sebentar pada waktu tengahari baik untuk tubuh. Jadi dapatkan tidur di waktu malam secukupnya. Pada waktu tengahari curi masa setengah jam untuk segarkan tubuh badan kita yang pasti memerlukan rehat dari segi fizikal dan minda untuk menamatkan hari bekerja dengan produktif.
 Minum air bersama hirisan sitrus 
Sebaiknya minum segelas air dengan hirisan lemon sejurus selepas bangun dari tidur. Ini untuk mengejutkan metabolism korang untuk lebih bersemangat untuk memulakan hari penuh ceria. Kalau bulan puasa, selepas sahur amalkan selepas makan sahur.
“Hirup” lebih cahaya 
Pasti korang biasa melihat meja makan yang disusun di kebanyakan rumah di luar negara pasti bersebelah dengan tingkap. Bukan sahaja menjadi salah satu ruang dekorasi namun ianya mempunyai kelebihan jika kita bersarapan di tepi tingkap. Cahaya yang masuk akan menyekat pengeluaran melatonim, hormon yang memberi isyarat kepada tubuhmu untuk tidur. Jadi cuba ubah sekali-sekala arah meja makan anda agar dapat memberikan kebaikan untuk kesihatan diri kita.
Ruang bilik tidur dan rehat yang selesa memberikan mood lebih segar. Cubalah decorate sebaik mungkin supaya bilik tidur korang lebih bernyawa. Heeeee. Selamat mencuba.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });