0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam.

Wooahhh hampir seminggu blog aku berhabuk. Dua tiga menjak ni aku dah mula berdiet untuk dapatkan berat idaman since asyik makan tak sedar diri. Cara pertama dengan kenalpasti tabiat yang boleh menggemukkan badan. Macam mana? Lets cekidaut!

Makan makanan rendah/bebas lemak

Sebenarnya makanan rendah lemak ni bagus tapi kadangkala boleh buat korang cepat lapar. Bagi mereka yang baru bermula dengan diet, aku rasa memang payah nak kawal jadi caranya jangan terlalu obses mengambil makanan rendah lemak dan abaikan makanan banyak kalori 100% ye.

Tidur terlalu sedikit/banyak

Aku pernah baca satu artikel ni tidur kurang dari 5 jam boleh menyebabkan perut buncit 2 kali setengah ganda. Manakala tidur berlebihan pulak boleh menyebabkan gemuk lebih cepat dari biasa. Amacam? Cukup tak tidur korang?

 

 Minuman bergas

Orang yang minum minuman bergas sebanyak 1-2 tin sehari akan meningkatkan punca gemuk sebanyak 33 peratus. Aku setuju since sebelum ni pernah amalkan dan mula laahhhh terkial – kial nak kurus. hikhik

Makan Terlalu Cepat

Tips ni aku memang setuju sebab sekarang ni time mula berdiet aku dah mula makan dengan perlahan untuk bagi perut cepat kenyang. Biasanya orang yang makan cepat ni akan mengambil makanan berlebihan dan ini kerana perut mengambil masa 20 minit  untuk memberitahu otak bahawa korang telah mendapatkan makanan yang secukupnya.

P/s: Sesetengah orang memang memandang remeh tapi bagi aku yang memang taknak gemuk, benda yang remeh adalah benda paling utama aku tekankan dalam proses berdiet. Kadangkala benda remeh tu laa musuh utama kita nanti. Chayok-chayok2. Selamat kuruskan badan.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });