0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa.. ehhh salam hmm kena bersopan di bulan puasa ye!

Entri ini macam dah nak basi tapi sempat aku panaskan sekejap takut hilang selera orang nak baca nanti. haha. Baidewey, minggu lepas aku pernah mention yang aku angkut si nisa berbuka puasa ke tempat yang memang aku dah aim iaitu Pappa Rich.

Mulanya aku ingatkan nak cari tempat makan style buffet ramadhan tu so dengan yakinnya aku masuklah kedai The Terrace tapi malangnya 1 set buffet harganya RM65 dol! Ahhhhh terus aku padamkan hasrat murni dalam kepala hotak ini. Pheewww berjaya aku ketuk setan lari jauh – jauh. Aku sorang rm65 dengan nisa yang memang makan sikit, jawabnya terus aku keluar cari kedai Pappa Rich. Bukan aku kemut dol tapi tak elok membazir di bulan puasa. haha.

Aku amek air biasa jer Teh Ais ala – ala perisa teh tarik pun ada dan nisa pulak air tea dengan honey. Bab air ini aku jenis melayu tulen sikit dari dia. haha. Perasan dol!

Makanan berbuka puasa aku tu haaa nasi pulut kuning yang dah lama aku ngidam tapi baru tahu ada kat pappa rich. Aku ini orang pantai timur, pergi kedai carik nasi dulu tapi kalau ada nasi ala – ala kampung memang aku sebat laju – laju. haha.

Nisa pulak amek ehhh ape menu dia ahhh? Boleh pulak aku lupa dol! Kalau tak silap, char kuey tiaw kot? Correct me if m wrong. Waaahhhh speking englisssshhh u! hahaha.

Kali ini desert aku memang simple gila setakat kuih pao 3 ketul. 3 ketul jer tapi makannya satu ketul pun dah tak larat nak habis! Nafsu bulan puasa punya pasal. Isk! Isk!

Nak makan pun boleh buat muka lagi. Hahaha.

P/s: Tak sabar nak berbuka puasa beramai – ramai sabtu ini. Huhu!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });