0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Waachaaa.

Sekian lama aku simpan tips kesihatan sorang – sorang tapi hari ni aku nak kongsi jugak dengan korang. Bila jumpa blogger mesti dorang tanya aku ”nape blog dah takde tips fitness”. Ada jugak yang rindu dengan entri fitness aku kan. Macih! Macihh! Sayang korang! Woaaahhhh aku bukanlah terer sangat bab fitness tapi tips-tips cikai ada laaah sikit untuk bagi kat korang. Wuwuwuuu.

Bagi aku, berenang memang bagus untuk kesihatan tapi tak ramai yang tahu sebenarnya berenang boleh dilakukan waktu malam. Aku sendiri suka berenang tapi nak mengayuh dalam air haiyahhhh malas meyhhhh. Nasihat orang rajin sangat tapi diri sendiri pun kelaut. Muahahahaaaaa.

Berenang merupakan senaman paling senang sebabnya korang boleh terleka sehingga lupa badan dah exhausted. Yela, masa berenang semua otot kat badan akan bergerak dan badan akan rasa segar setiap kali habis berenang. Otot – otot yang tegang sebelumnya akan beransur rileks bila terkena air. Kalau korang ada masalah insomnia, berenang ni alternatif terbaik membantu korang tidur nyenyak meyhhh.

 

 

 

P/s: Bila nak berenang tu, make sure perut tak kosong sebabnya boleh mengakibatkan kekejangan tapi jangan pulak makan dengan banyak takut nanti badan cepat penat ye!

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });