0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Besarkan Perut di Laksa Shack

 

Waaachaaa…

Dah lama gila aku tak hapdet bab makan – makan rasanya lebih kurang berminggu jugak. Kata diet of cos laaa kena cutikan perut buat sementara. haha! Tapi kali ini, diet aku mula kelaut bila nafsu makan aku mula datang bertubi – tubi. Arghhhh gemuk dah pahni! muahahhahahaa.

Hari ini, kempunan rendang ayam punya pasal, dengan gigihnya aku turun ke kuantan. Sanggup aku turun demi air tangan kakak aku punya pasal! Kuantan weh nak kematu bontot aku drive dalam hujan mengendap-ngendap dalam kesejukan. Tapi yang bestnya, aku dapat jumpa adik kesayangan aku yang dah bertahun tak jumpa. Err lebih kurang setahun jugak and first jumpa aku tenung muka dia lama – lama. Uhuk – uhuk dah matang dah adik aku yang sorang ini. Muahahahaaha!

 

Sementara nak tunggu rendang ayam esok petang, aku bershopping sakan dulu dengan icah kat ECM. Tau apa kebenda ECM? Masa mula – mula dia sebut ECM, aku buat – buat macam kenal tapi dalam kepala hotak aku mesti macam street market. Bersungguh dia cakap ECM best tapi dalam kepala aku ”best ker pergi kedai macam street market since setahu aku kalau yang hantu street market cuma Nisa Kay”. muahahahaaa.

 

 

Mulanya aku nak bagitau pergi kuantan parade jer tapi bila dia cakap ECM lagi best terus otak aku jadi hang! Yela, aku dok bayangkan ECM macam street market of kos laaa tak bestkan? haha! Tapi bila tengah mencari jalan menuju ke ECM barulah dia sebut East Coast Mall. Jakun betul aku sampai ECM pun boleh aku bantai street market tapi aku diamkan aje takut dia gelakkan aku tak hengat dunia. Muahahahahahaha!

 

Sampai sana, terus kami tak sabar – sabar cari restoran yang best since perut aku dari pagi tak isi pape. Kata diet, haruslah aku makan time petang! Hah icah order curry laksa yang nampak macam pedasssss! Aku memang tak layan makanan pedas – pedas nanti mula lah perut aku meragam tak tentu hala.

 

Aku pulak dah kata makan kat Laksa Shack of koslah aku order Asam Laksa. Waktu diet ini, aku akan cuba elakkan makan nasi nanti badan dah naik, mau adik – adik aku gelak sampai lupa diri. haha!

 

Laksa ini kami order set yang sama sekali dengan Bandung Cincau. Agak best lah layan air bandung!

Gambar ini, aku paksa rela Icah untuk snap gambar tapi tak kusangka rupanya dia memang suka dengan kamera. Hah tak susah – susah aku nak cari orang snapkan gambar. Selama ini, aku jer yang asyik ambik gambar orang tapi kali ini merasa jugak freekan tangan dari DSLR. Kejamnya aku. Muahahahhaa.

Baidewey, kesunyian aku agak terubat melayan karenah adik tersayang aku ini. Tapi dalam kehapian melanda diri, tak tahu lah tersebar lagi gosip – gosip liar yang tak serik nak mengata benda yang sama kat kitaorang. Bawak- bawak lah bertaubat! hahaha!

 

 

 

 

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });