0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Budak 2 Tahun Dijumpai Ditinggalkan Didalam Kotak, Tergamak Buat Begitu!!

kanak

Satu kisah yang amat mengejutkan berlaku di Ipoh Perak. Mengalir air mata membacanya. Seorang kanak-kanak 2 tahun telah dijumpai ditinggalkan di tepi jalan di dalam kotak.

Polis kini sedang cuba mengesan waris seorang kanak-kanak lelaki itu yang ditinggalkan di tepi Jalan Ampang Baru 6, Ampang Baru di sini, pada 30 Julai lalu.

Kanak-kanak itu sedang kritikal dan dirawat di Wad Unit Rawatan Rapi Kanak-Kanak (PICU) Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh, Perak. Berdasarkan laporan, mangsa mengalami pendarahan otak.

Jurucakap polis berkata, budak itu ditinggalkan di jalan berkenaan kira-kira jam 1.30 tengah hari sebelum ditemui orang awam yang kemudian memaklumkan kepada pihak polis.

Ini kenyataan pihak polis:

“Pada 30 Julai lalu seorang kanak-kanak lelaki berusia lingkungan dua tahun ditemui dalam kotak dan ditinggalkan di tepi Jalan Ampang Baru 6, Ampang Baru di sini dan kini ditempatkan di PICU HRPB.

“Sehubungan itu polis ingin memohon bantuan orang ramai mengesan waris kanak-kanak berkenaan atau saksi yang mengetahui mengenai kanak-kanak itu,”

Menurutnya, orang ramai yang mempunyai maklumat boleh berhubung dengan Pegawai Penyiasat Kanan Jenayah D11 Asisten Superintendan Kamariah Jamaludin di talian 016-5249091 atau 05-2451628/1629. – PENMERAHDOTCOM

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });