0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Salam..

Amboihhh korang kalau sebut pasal duit mesti laju jek nak tahu. Kali ni aku nak share dengan korang cara buat duit mudah dengan churp churp. Sebelum ni aku mesti fikir alahhhh iklan churp churp mesti susah nak dapat duit. Sebulan selalunya aku tak pernah dapat sesen dari social sharing sebabnya bukan churp churp yang kedekut tapi aku yang pemalas nak godek. hikhik.

 Hari ini entah demam apa aku rajin pulak godek churp churp. Tak sampai 3 jam aku dah dapat Rm10++ hanya share iklan di churp churp belum lagi buat social seeding? Tapi kalau share biasa susah nak dapat duit ye dak jadi kali ni aku berkongsi dengan korang macam macam cara aku share supaya korang pun jadik rajin macam aku. Eh ehhh puji diri sendiri pulak. Heeeeee.

Sepanjang berbulan – bulan dengan churp churp aku memang tak pernah gunakan social sharing sebaik mungkin tapi hari ini dalam 3 jam aku dapat Rm10 dengan share jek. Cuba kalau aku share daripada pagi sampai malam? Agaknya boleh tak sampai Rm20? Huiii Rm20 pun masih duit kot untung kalau dapat menten setiap hari.

Rahsianya setiap kali dapat campaign untuk social sharing, korang cuba keluarkan idea ringkas supaya menarik perhatian reader untuk tahu content yang kita nak sampaikan. Korang dah dapat idea, cuba pendekkan URl dengan Bit.ly  dan share di Facebook dan jugak twitter korang.

Just imagine aku dapat Rm10 tak sampai 3 jam belum lagi dengan social seeding dan jugak Scheduled Tweets ChurpChurp. Paling minimum rm100 tu memang mudah untuk korang masukkan dalam poket tanpa berpenat lelah cuma penat fikir idea jekla. Alaahhh mana ada duit yang boleh turun dari langit ye dak?

Jadi, marilaahh sesama kita kaut duit churp churp dengan register kat sini dulu. Kadang-kadang manusia ni pelik duit cara mudah taknak tapi yang susah tu jugak nak dikejar. Bagi aku, cukup sekadar dapatkan duit dengan bersederhana. Betul tak?

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });