0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Sekadar nak share cara hilangkan jerawat dengan berkesan buat korang versi tradisional sebab kalau versi baru dah konpemlah berlambak produk kat kedai dan farmasi boleh carik. Bab penjagaan muka dah kira macam trend termasuk aku sendiri sibuk cari produk yang cepat berkesan tapi selamat digunakan.

Cara berkesan hilangkan jerawat ;

Mula-mula, selalulah membersihkan muka korang dengan air suam dan keringkan dengan tuala yang bersih dan lembut. Ambil sedikit tepung sagu dan dicampur dengan sedikit air. Pastikan campuran keduanya tak terlalu pekat atau cair.

Lepas tu, sapukan campuran tepung sagu dan air tadi ke seluruh muka korang macam pakai bedak sejuk. Kalau tak tahu apa kebenda bedak sejuk tu, sila lahh google ye!  Kalau boleh, amalkan setiap malam sehingga jerawat dah takde kat muka sebab selalunya aku sendiri buat dua tiga kali terus stop. Bukan apa, mula – mula aje bersungguhnya lepas tu bedak entah ke mana, muka pun dah jadi macam kuali. Sudahnya bila dah tua bangka baru nak menyesal tak menjaga kulit muka. Wuwuwuuu.

Bila dah bangun pagi tu, cuci muka korang dengan air suam. Ada jugak yang mengamalkan cara sapu bawang putih kat tempat berjerawat tapi keberkesanannya aku tak pasti. Selamat mencuba!

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });