0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaaa.

Sebut pasal makan mesti dalam kepala banyak aje menu yang sedap dan menyelerakan tapi bila fikirkan nak diet terus terbantut niat suci nak makan apa yang terlintas di kepala. Ecehhh, pandai nyaa aku bagi nasihat kat korang tapi diri sendiri kadangkala terbabas jugak. Wuwuwuuu.

Ramai yang tanya aku, macam mana boleh hilangkan lemak dalam seminggu tapi aku sendiri tak tahu sangat macam mana nak bagi nasihat sebab semuanya pada niat dan kekuatan mental yang ada pada diri sendiri. Badan manusia ni tak sama so macam aku lemak senang nak hilang dan senang jugak nak naik. Bila aku tak makan nasi dalam dua tiga hari, berat memang cepat menurun. Sebelum ni, aku pernah aim nak berat dalam 40++ dan yesss memang dapat pun tapi result dia fuhhh muka aku cengkung woaaah. Dari 58kg menjadi 49kg. Seram meyhhh!

Aku bukanlah sampai tak makan pape selama berdiet tapi aku MENGELAK makanan berat dan lebihkan makanan rendah kalori jadi result dia bergantung kepada cara kita mengawal diet pengambilan makanan setiap hari. Jangan sampai tak makan pape sebabnya bila korang biarkan perut kosong dalam jangka masa panjang, gula dalam darah akan menjadi rendah. Sudahnya masuk aje 4 jam berdiet, tangan dah menggeletar. Wuwuwuuu.

Banyakkan pengambilan ulam -ulaman menggantikan lauk yang dimasak menggunakan santan, makanan diawet atau kuantiti minyak yang banyak. Kalau boleh, elakkan makanan tinggi asid seperti cuka, sos dan mayonis. Paling penting nak berdiet ni, jaga kalori makanan atau kawal apa yang korang makan sebab badan terbentuk dari makanan yang korang tentukan. Ayat aku macam keling sangat ker? Ahhh lantak. Muahahaaaa.

P/s: Makin kita nekad, makin cepat dapat result, makin tersenyum lebar dibuatnya. Jika lapar, jangan rasa BERSALAH untuk makan asalkan makanan tu SIHAT.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });