0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

Kanak-kanak Di Tahan Atas Cubaan Letup Bom

 

letup
Seorang kanak-kanak lelaki yang berumur 12 tahun ditangkap selepas dikenal pasti sebagai suspek kepada dua cubaan meletupkan bom paku di dua lokasi berasingan, di Jerman.

Menurut laporan Metro.co.uk, kanak-kanak lelaki itu ditangkap apabila polis menerima laporan daripada pemberi maklumat yang melihat kejadian tersebut .

Dikatakan Kanak-kanak tersebut telah meletakan beg sandang berisi bom paku di dewan bandar Ludwigshafen pada 5 Disember lalu sebelum meninggalkan lokasi berkenaan.

Gerakan pasukan khas bergegas selepas menerima maklumat itu sebelum bertindak mematikan bom tersebut di lokasi.

Kanak-kanak tersebut ditahan sebelum berjaya dikaitkan dengan satu lagi insiden hampir sama yang berlaku pada 26 November lalu di lokasi berlainan di bandar terbabit.

Menurut jurucakap Pejabat Pendakwa Raya Persekutuan di Karlsruhe mengesahkan penahanan tersebut dan mengatakankes itu masih dalam siasatan pihak berkuasa.

Walaubagaimanapun pihaknya masih enggan mengulas lanjut apabila diminta mengulas tentang IS yang mungkin berkaitan dengan kes itu.

Difahamkan lagi, kanak-kanak itu dipercayai pernah membuat perjalanan ke Syria pada musim panas lepas untuk menyertai pasukan tentera di sana.

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });