0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waachaaa..

Woaahh aku rasa menahan kencing ni macam fenomena biasa setiap hari. Kadang – kadang tengah leka main fesbuk tapi pundi kencing dah pujuk – pujuk pergi masuk jamban, sayang bf punya pasal takpe jamban boleh tunggu meyhhhh! Muahahaahaaa.

 

Bila dah kerap sangat menahan kencing, meh aku gitau korang Keburukan Menahan kencing yang selalu diambil remeh. Air kencing yang duk tahan – tahan sangat tu sebenarnya kotoran beracun yang perlu dikeluarkan daripada badan. Beracun tahu? Kerap sangat menahan kencing lama – lama menyebabkan masalah hilang kawalan untuk menahan kencing kiranya auto lock pundi kencing korang dah loseeeeee. Tak lama lagi boleh pakai pampers. Yahuuuuu! Hentak kaki sambil melompat – lompat ye semua.

Tanda – tanda mengalami lost control nak kencing ni bila setiap kali kencing akan rasa tak puas. Parah bila di mana saja air kencing keluar tanpa bagi isyarat. Tapi paling ketara pada mereka yang mengalami masalah ginjal.

Kencing adalah normal apabila 5-6 kali sehari tapi kurang normal apabila melebihi 8 kali sehari. Tapi jangan pulak bila dah takut nak pergi toilet, taknak minum air masak. Itu lagi parah meyhhh. Cara nak kawal dari mengidap masalah ni adalah dengan melakukan Senaman Otot, latihan pundi kencing dan ubatan.

P/s: Kalau malas nak buat senaman, apakata lepas ni beli pampers aje penuhkan dalam rak baju mesti cantik meyhhh. Tapi bagi aku sendiri, kerap sangat menahan kencing boleh menyebabkan buah pinggang. Muda – muda dah sakit, hilang nikmat dunia. Wuwuwuuuu.

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });