0

MY SHOPPING BAG (0 items)

    No products in the shopping bag.
0

 

Waaachaaaa.

Perempuan ni komplek sebenarnya dan tak keterlaluan kalau aku cakap perempuan ni suka sangat gemuk. Bukan tak sedar diri tu gemuk tapi sebab bila dah malas, macam – macam alasan sedapkan diri keluar dari mulut. Sudahnya, sampai ke tuaa la gemuknya. Gemuk dalam kontek aku adalah nak kurus tapi malas berusaha. Muahahahaaaa.

Mana kau tak gemuk, pantang tengok makanan sedap depan mata semua main bantai ikut nafsu bila dah bulat baru nak kurus tapi setakat mulut aje la yang kurus. Tengok orang lain boleh pakai seluar pinggang kecik, baju saiz s mula lah rasa nak jeles. Selalu kalau berada dikalangan mereka yang berbadan besar, dorang punya pemikiran macam simple sangat maksud aku ”ahhh esok lusa aku bersenamlaaa” ”dia kurus sebab memang dari lahir lagik dah camtuhhhh” Kalau macam tu, memang tak ke mana laahhhh dik!

Tapikan jangan mengata orang bak kata pepatah lama ”mengata dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih”. Okay okay, aku pun pemalas setiap kali nak bersenam mesti banyak aje setan duk menghasut dalam kepala ”anne, jangan bangun lagi” ”anne, pergi makan meyhhh” ”anne, gemuk sikit takpe cantik lagi”. Tapi aku selalu sedarkan diri yang tak berapa nak sedar ni dengan gambar – gambar perempuan cantik macam megan fox baru laa setan tu hilang. Pembakar semangat meyhhhh.

Aku yang dah kurus*

 Jangan kata orang lain la mahupun diri aku sendiri pun sebenarnya malas nak berusaha. Setiap kali nak buat benda yang aku rasa jeles mesti aku rasa lemah sebab apa. Sebabnya dulu time aku gumuk – gumuk, aku sangatlaah Lowww Self Esteem.Yes, aku mengaku aku tak suka bergambar sebab dulu aku rasa tak cantik. Bila tak cantik, dalam gambar mesti buruk mesti nampak aku macam beruang beso tapi sampai satu masa aku nekad. Aku taknak jadi teddy bear tapi aku nak jadi apa ekkk? Jadi diri sendiri yang sederhana tak buruk tak cantik cukup sekadar aku tak segan nak berada disekeliling orang.

P/s: Alhamdulillah, sekarang aku dah berubah jadi lebih baik walaupun ada yang mengutuk dengan perubahan aku.Thingsss is ada aku kesah? Wuwuuwuuuuu.

 

 

Apa Kata Mereka?

Lagi Topik Menarik


Buat Komen

Atas
$(document).ready(function() { $("#owl-demo").owlCarousel({ autoPlay: false, items : 5, itemsDesktop : [1199,5], itemsDesktopSmall : [979,4], itemsTablet : [770,3], itemsMobile : [480,1], pagination : false, navigation : false }); }); $(document).ready(function(){ $(window).scroll(function(){ if ($(this).scrollTop() > 100) { $('.scrollToTop').fadeIn(); } else { $('.scrollToTop').fadeOut(); } }); $('.scrollToTop').click(function(){ $('html, body').animate({scrollTop : 0},800); return false; }); }); $('a[href^=#]').click(function(){ event.preventDefault(); var target = $(this).attr('href'); if (target == '#') $('html, body').animate({scrollTop : 0}, 600); else $('html, body').animate({ scrollTop: $(target).offset().top - 100 }, 600); });